Wedstrijdverslag Broekster Boys 1 – Zeerobben 1

Tegendoelpunten op cruciale momenten fataal

Het wordt telkens moeilijker om van de onderste plaats af te komen. Vandaag had die stap gezet kunnen worden. Na een goede eerste helft, kreeg Zeerobben kort na rust de gelijkmaker om de oren. Een kwartier later zag de overigens goed leidende Brinkman een zelfs door de tegenstander niet bestreden overtreding over het hoofd en dat leidde de 2 – 1 in. Daarna probeerde Zeerobben het nog wel maar werd nauwelijks gevaarlijk terwijl in de counter Broekster Boys nog grote kansen kreeg om de score op te voeren.

Gelijkwaardig

Een wedstrijd in evenwicht, maar de eerste kansen waren in de omschakeling voor de gastheren. Lucas Peterson wipte na een dieptepass over doelman de Vries op de lat, de rebound werd door Ane Schaap uit de hoek gehaald. Tien minuten later nam Peterson een bal over de hele goed aan, inzet in het zijnet. Aan de andere kant schampte Godert Attema met het hoofd uit de voorzet van David van der Pol de bal naast. Kort hierop werd het toch 0 – 1. Over links via Matts Bruining, Godert Attema en David kreeg Lùtsen Smits een schietkans. Keeper de Boer redde nog in eerste instantie, de rebound was voor Brent de Groot en hij kogelde wel binnen. Zeerobben nam wat gas terug en daarvan profiteerde Broekster Boys niet, hoewel de kansen groot waren. Jacob de Vries wist zelfs koppend buiten de zestien redding te brengen.

Toch weer…..

En dan na twee minuten in de tweede helft sloeg alsnog het noodlot toe. Meteen enig fortuin wist invaller Jildert Elzinga nog voor te krijgen waarna een eenvoudige kopbal van Piet Wessel Dijkstra   de 1 – 1 betekende. Even leek Zeerobben toch een voorsprong te nemen. Joran Van Kernebeek ving een slechte uittrap op en lanceerde meteen Van der Pol, redding De Boer. De inleiding tot de 2 – 1, Joran werd vastgepakt bij de hand, helaas stond de referee andere zijde en kon niet deze overtreding constateren, maar het betekende wel na een voorzet van Elzinga, dat Dijkstra zijn tweede van de middag eenvoudig kon binnentikken. Alles op de aanval leverde deze keer geen kansen op zoals vorige week. Nu mochten de gasten blij zijn, dat de tegenstander in de counter niet de score uitbreidde. Broekster Boys doet nog mee om de play-offs voor promotie en Zeerobben doet nog steeds mee in de strijd om een plaats in de nacompetitie voor behoud van het eerste klasserschap.

Concurrentie nog binnen handbereik

Als de concurrentie, Burgum en Balk, meewerkt is nog alles mogelijk. Het enige, dat de Harlingers moeten doen is de komende twee duels minimaal één keer te winnen. Op basis van de eerste helft verdient Zeerobben deze kleine kans. Pelikaan S is thuis de voorlaatste tegenstander. Ook zij, net als de laatste opponent van Zeerobben in deze competitie Blauw Wit ’34, strijden om een plaats in play-offs om promotie.

Scoreverloop : 0 – 1 ( 27 m. Brent de Groot ); 1 – 1 ( 47 m. Piet Wessel Dijkstra ); 2 – 1 (67 m. Dijkstra)

Zeerobben : Jacob de Vries ; Brent de Groot; Armando Zwart ( 71 m. Stijn Schakenbos); Lùtsen Smits ( 71 m. Kristian Feenstra); Joran van Kernebeek; Adnan Jarjour; David van der Pol; Matts Bruining ( 80 m. Higor da Silva ); Ane Schaap; Godert Attema; Jordy Torenbeek( 80 m. Tomas Zeilmaker)