We zijn weer los!

De eerste trainingen zitten er alweer op, het nieuwe seizoen 2019/2020 is begonnen! Toegegeven, voor sommigen nog een beetje vroeg misschien, maar toch. En vergeet niet dat over 3 weken de bekerwedstrijden alweer beginnen.

Met de start van het seizoen krijgen we ook weer te maken met de bekende perikelen rond trainingen, oefenwedstrijden, bekerwedstrijden, verplaatsingen, etc., etc. En daar gaat dit stukje over. Want ons wedstrijdsecretariaat, in casu Arno Ewouds wordt nu alweer overspoeld met aanvragen voor oefenwedstrijden, verplaatsen van bekerwedstrijden, scheidsrechters en wat al niet meer.

We doen bij deze een beroep aan al onze leiders en trainers om met respect om te gaan met de moeilijke positie waarin het wedstrijdsecretariaat soms moet werken en de lastige en ook niet altijd even sympathieke beslissingen die daarin genomen moeten worden. De capaciteit van ons complex is beperkt en ook in deze drukke tijd niet rekbaar, dus binnen die beperkingen moeten we rekening houden met elkaar. Iedereen wil graag trainen en oefenwedstrijden spelen en iedereen heeft in beginsel evenveel rechten.

Probeer oefenwedstrijden zoveel mogelijk als uitwedstrijd te plannen. Realiseer je dat er ook getraind moet worden en dat deze trainingen -zeker in de voorbereidingsperiode- net zo belangrijk zijn als het spelen van wedstrijden. Onze velden zitten in beginsel altijd bomvol.

Er komen nu al veel aanvragen voor het verplaatsen van bekerwedstrijden op de zaterdag van de Visserijdagen (31 aug.). Dat begrijpen we en daar willen we ook best aan meewerken. Maar…..het moet wel kunnen. Als al die wedstrijden op een doordeweekse avond moeten worden gespeeld, is er geen ruimte meer om te trainen. Dat kan dus niet. Zet eventueel een thuiswedstrijd dan maar om in een uitwedstrijd of hou het anders gewoon op zaterdag, ook al is het dan Visserijdagen. De KNVB houdt daar nou eenmaal geen rekening mee en dat maakt het voor ons gewoon heel lastig.

Wat je ook doet, wat je ook wilt regelen, doe alles tijdig in overleg met Arno. En realiseer je dat er na overleg nou eenmaal beslissingen genomen moeten worden. Die kunnen soms anders uitpakken dan je graag zou willen, als de wal het schip keert. Accepteer dat dan zonder morren.

We hebben allemaal weer heel erg veel zin in het nieuwe seizoen. Nieuwe teams, nieuwe competities, nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen. Wat een mooi vooruitzicht! Laten we elkaar helpen die nieuwe uitdagingen aan te gaan. Samen komen we verder.

We wensen iedereen een hele goede voorbereiding en aansluitend een topseizoen. Forza Zeerobben!

 

Het bestuur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.