“Waren wij nou zo goed, of waren zij nou zo zwak????”

De vergelijking met een beroemde quote van een bekende trainer zou in deze wedstrijd volledig de plank mis slaan. Gedurende  de eerste zestig minuten was er van kwaliteitsverschil nauwelijks sprake en waren er kansen over en weer in een levendige eerste helft, die geen minuut verveelde. Dat Zeerobben met 2 – 4 in de rust zou leiden had ook zomaar anders kunnen zijn, als de thuisclub wat zuiniger met hun mogelijkheden was omgesprongen.

Een levendige eerste helft

Al in de derde minuut soleerde Max Faber tot de zestien en in combinatie met Durk Ennema ging het schot van Max net naast. Kort hierop een solo van middenvelder Patrick Postma geblokt door Jordy Torenbeek. Nog geen minuut later werd Bauke Kamminga de diepte in gestuurd, alleen voor Theo Nota wist hij deze grote  kans niet te verzilveren. Na een kwartier spelen kwamen de groenwitten uit het niets op 0 – 1. Geknoei in de defensie van Dronrijp leverde een kans voor Patrick Amels, hij zocht en vond de vrije hoek. Deze voorsprong was van korte duur, in de omschakeling was de voorzet van rechts op maat, Zeerobben verzuimde om te ruimen en Kamminga wist met de geboden kans wel raad, 1 – 1 .
Een paar minuten later een afstandsschot van Henk Jan Sikma enkele centimeters over. De kansen regen zich aanéén voor de Dronrijpsters, met name Bauke Kamminga had moeten profiteren. Eerst waren daar Jordy Torenbeek en Theo Nota als de dwarsliggers. Een boogballetje van Noah van Geels bracht Kamminga in pole-position: snoeihard overgeschoten. De voorsprong voor de thuisclub hing in de lucht, die kwam er ook en van wie anders dan Bauke Kamminga. Diep gestuurd wist hij nu wel de vrije hoek te vinden, 2 – 1 .
Ook Durk Ennema liet zich niet onbetuigd.  Wesley Tankink stuurde, nog geen twee minuten later, Ennema richting achterlijn, zijn voorzet werd door David van der Pol goed aangenomen, wegdraaien van de tegenstander en raak: 2 – 2.
Meteen weer een mogelijkheid voor de gastheren, Henk Jan Sikma net naast gekopt. De doelpunten vielen hierna als rijpe appels van de boom. Durk Ennema liet op snelheid zijn tegenstander achter zich. Een harder schuiver verdween onder keeper Jongma in het doel, 2 – 3.
Godert Attema had tweemaal pech toen hij alleen op doelman Rudolf Jongma af te stevende. De eerste werd goed gered door de keeper en de tweede belandde buiten bereik van Jongma op de paal. Pure pech voor Godert.
Kort voor rust viel dan toch de 2 – 4. Uit een corner van Tankink torende Valentijn van Laar uit de rebound boven iedereen uit en knikte binnen. In de laatste minuut gaf Max Faber een dieptepass op Durk Ennema, hij koos voor een schuiver, maar Jongma voorkwam erger voor de thuisclub.

David van der Pol scoort zuivere hattrick

Na de thee deed Dronrijp er alles aan om weer dichterbij te komen. Kamminga vallend kopte hij richting doel, maar Theo Nota stond op de juiste plek. Opnieuw Kamminga na een lange bal van  nummer 12, een 100 % kans voor Kamminga over. In een soort alles of niets, mede omdat concurrent  Berlikum bij koploper Heerenveense Boys ruim voorstond, ontstonden er nog mogelijkheden. De defensie van de gasten ruimden op tijd op. Zeerobben deed ook van zich spreken. Godert Attema vond op aangeven van de goed invallende Joran van Kernebeek de doelman op zijn pad. Halverwege de tweede helft maakte David van der Pol aan alle illusies van de thuisclub een einde. Hij benutte de ontstane ruimte die door de één op één tactiek van Dronrijp ontstond optimaal. Eerst vanaf de zestien scherp in de hoek, 2 – 5. Jay de Vries combineerde met Matts Bruining. Slim speelde Matts de bal terug op de vrijstaande David van der Pol en dat betekende 2 – 6.  Het slotakkoord was ook voor David. Patrick Amels zag David vrij staan, op snelheid de zestien binnen. Zijn harde schuiver was ook doelman Jongma te machtig. Met deze zuivere hattrick in de tweede helft van David van der Pol eindigde het duel, wat ook een heel anders als uitkomst had kunnen krijgen, ware het niet dat Dronrijp op cruciale ogenblikken niet thuis gaf.

Monster uitslagen zorgen voor verrassende ontwikkelingen in de tweede klasse K

Door de onverwachte ruime overwinning, 0 – 6 van Berlikum op Heerenveense Boys, raakt de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse K tot een kookpunt. Leovardia laat geen spaan heel van Sint Annaparochie, 10 – 1 . Zowel Zeerobben als Leovardia staan op één punt van de koploper. Onderin heeft Dronrijp nog een theoretische kans op nacompetitie. Winst van vv Heerenveen en verlies van VVI zorgt ook in de strijd voor direct behoud of nacompetitie voor hoogspanning. Het programma voor volgende week belooft interessant  te worden, met nog zes punten te vergeven. Zeerobben ontvangt Leovardia en Heerenveense Boys gaat op bezoek bij VVI.

Scoreverloop : 0 – 1 Patrick Amels ( 14 m.); 1 – 1 Bauke Kamminga ( 16 m.); 2 – 1 Kamminga ( 32 m.); 2 – 2 David van der Pol ( 34 m.); 2 – 3 Durk Ennema ( 38 m.); 2 – 4 Valentijn van Laar ( 42 m.); 2 – 5 David van der Pol ( 80 m.); 2 – 6 Van der Pol ( 85 m.) 2 – 7 Van der Pol ( 92 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber ( 70 m. Joran van Kernebeek); Jordy Torenbeek; Ane Schaap; Valentijn van Laar; Brent de Groot ( 75m. Matts Bruining); Wesley Tankink ( 80 m. Stijn Schakenbos); Godert Attema; Patrick Amels; Durk Ennema ( 46 m. Jay de Vries ); David van der Pol

Foto’s: Bert Drent