VVI – Zeerobben 2 – 2

Rood geeft Zeerobben vleugels

De mysterieuze krachten binnen de sport. We zagen vanmiddag daarvan weer een voorbeeld. Hoewel Zeerobben al een overwicht had, bleven de counters van VVI  gevaarlijk. Met de terechte rode kaart voor Godert Attema halverwege de tweede helft leek de nederlaag onafwendbaar. De 2 – 1 voorsprong voor het Oranje uit Idskenhuizen zou met deze numerieke meerderheid wel niet meer in gevaar komen, al zo werd gedacht. Niets bleek minder waar.

Oranje op voorsprong

Al snel kwamen de Harlingers op achterstand. Gerommel in de defensie leverde Jan Faber een niet te missen gelegenheid  op en hij prikte de 1 – 0 binnen. Kort hierop kreeg Pieter Wijnja een vrije kopkans over. Hierna herpakte Zeerobben zich en kreeg kansjes. Goed doorzetten van Max Faber ( geen broer van Jan ) zorgde voor het eerste gevaar, via Brent de Groot schoot Patrick Amels over. Amels stuurde Dylan Drent de diepte in en deze keer bracht doelman Jelle Jelsma redding. Een corner van Armando Zwart leek de gelijkmaker op te leveren, Valentijn van Laar kopte net over. Een corner van Dylan Drent leek bijna in één keer binnen te vallen. De lange keeper van VVI tikte nog net over. De gelijkmaker hing in de lucht. Maar dan toch een snelle omschakeling, Johannes Lindeboom mocht ongehinderd opstomen naar de zestien. Jan Faber schoot daarna vanaf rechts snoeihard raak. Tegen de verhouding in kwamen de Oranjehemden vlak voor rust op een 2 – 0 voorsprong.

Karakter

VVI kwam scherp uit de kleedboxen. Gelukkig wist Theo Nota de uitbreiding van de score te verhinderen. Geschrokken pakten de groenwitten de draad weer op en kwamen er kansen voor Marcel Visser, te gehaast over en Dylan Drent gestuit door Jelsma. De aansluitingstreffer bleek een kwestie van tijd. Patrick Amels speelde zich vrij en zijn voorzet op maat werd met een gerichte kopbal van Godert Attema afgerond, 2 – 1. De weg naar de winst leek ingezet. Een onnodige actie in de middencirkel van Attema kostte hem de rode kaart. Met nog een half uur te spelen waren de vooruitzichten niet meer zo gunstig. Dat pakte evenwel anders uit. Met een omzetting aanvaller Durk Ennema voor verdediger Zwart blufte Zeerobben de geïntimideerde tegenstander af met energiek voetbal. De zeldzame uitvallen van VVI werden door de Zeerobben defensie vakkundig verwerkt. Zeerobben daarentegen gaf een extra stoot gas en het leek wel of de Harlingers met een extra man speelden. Telkens werden de Idskenhuizers afgetroefd en hoofdrolspeler Patrick Amels sleepte zijn ploeg tot grote hoogten. Zijn inzet op aangeven van Brent de Groot werd nog geblokt, aanname, na een pass van Jordy Torenbeek, op de borst draaien en schieten. Het scheelde maar een haar. Toch kreeg Amels loon naar werken. Durk Ennema maakte zich behendig vrij vanaf links, zijn voorzet ging nog langs Amels. Dylan Drent stond goed opgesteld en behield daarna het overzicht en liet Amels de meer dan verdiende gelijkmaker binnenschuiven. De winst bleek net een brug te ver te zijn. Op inzet van Durk Ennema  redt doelman Jelsma. Twee corners leverden ook niet het gewenste succes. In de “dying seconds” schoot Amels op aangeven van Noah Redda nog net naast. De goed leidende scheidsrechter Volders bevrijdde VVI van de omsingeling van de tot tien man gereduceerde formatie van trainer Konings, de verdiende winnende treffer bleef daardoor uit.

Sterke tweede helft

Op de moeilijk bespeelbare grasmat in Idskenhuizen wist VVI in de eerste helft daarmee het beste te kunnen omgaan. Met lange ballen werden de gasten bestookt met als resultaat een 2 – 0 voorsprong. De Harlingers kwamen sterk terug en kregen misschien wel iets te weinig gezien de kansen in de tweede helft. De laatste thuiswedstrijd van Zeerobben is zaterdag 10 december dan komt Hardegarijp op bezoek. De gewenste contouren kregen zeker in de tweede helft een vervolg.

Scoreverloop: 1 – 0 ( 5 m Jan Faber ); 2 – 0 ( 42 m Faber ) ; 2 – 1 ( 57 m Godert Attema); 2 – 2 ( 86 m Patrick Amels )

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber; Jordy Torenbeek; Valentijn van Laar; Brent de Groot ( 78 m Noah Redda); Marcel Visser ( 80 m Joran van Kernebeek); Godert Attema; Ane Schaap; Armando Zwart ( 62 m Durk Ennema ); Jordy Torenbeek; Patrick Amels

Foto’s: Bert Drent