Voorbeschouwing Zeerobben – vv Groningen

De competitie gaat weer los

Voor velen onder ons onbegrijpelijk laat, barst de competitie van het amateurvoetbal zaterdag in alle hevigheid los. De voorrondes van de beker zijn gespeeld en Zeerobben is daarin afgetekend poulewinnaar geworden. Laten we de laatste wedstrijd, uit tegen FC Den Helder ( 4 – 4) als generale repetitie beschouwen, dan kunnen we met het volste vertrouwen de eerste wedstrijd in de eerste klasse E tegemoet zien.

Tegenstander van het eerste thuisduel is vv Groningen. En laat nou uitgerekend deze tegenstander een prestigieus toernooi hebben georganiseerd van regionale toppers, waarin Zeerobben excelleerde en in Groningen met de hoofdprijs er van door ging. Voor wat het waard is natuurlijk, maar toch leuk meegenomen. VV Groningen moest in de vorige competitie nog flink aan de bak om het eerste klasserschapveilig te stellen. Winst thuis tegen Bedum betekende een definitief vervolg in de eerste klasse E voor de Groningers.

Ook Zeerobben speelde zich in de slotfase van de vorige editie veilig, nadat ze zelfs onderweg de rode lantaarn hebben moeten dragen. Met een goede reeks wedstrijden in de beker kan de uitgebreide selectie van trainer Arjen Postma zich klaar maken voor het vervolg in de competitie. Uitgezonderd Albert Beuker is de selectie in stand gebleven. Versterking kwam er met Adnan Jarjour en Tim Oosterbaan en uit eigen jeugd Koen Attema en Nick Hoogeveen. Met de opgedane ervaring in de voorgaande jaren zou het tot de mogelijkheden moeten behoren om dit jaar buiten de gevarenzone te blijven. Maar ja het blijft voetbal, waarin zekerheden niet gegeven worden.