Voorbeschouwing Zeerobben – Bolsward

Bolsward weet zich met nog zeven wedstrijden te gaan nog steeds niet volledig veilig, gezien de promotie en degradatieregeling in de tweede klasse K van dit voetbalseizoen. Koploper van de middenmoot met 29 punten uit 19 wedstrijden. Wisselvalligheid is de kwalificatie van Bolsward tot nu toe. Maar met topscoorder Davey Lohman in deze klasse in huis moet een handhaving zeker haalbaar zijn. In het duel in Bolsward waren de bezoekers uit Harlingen koopman met een Lucky goal van Durk Ennema in de slotfase. Geheel onverdiend was de winst echter niet.

Zeerobben laat na om het gat met koploper Heerenveense Boys te dichten. Eigenlijk het tegenovergestelde met twee keer een puntendeling tegen VVI en Berlikum. Er zijn meer clubs die nog meedoen om de hoofdprijs, waaronder Leovardia, Stiens en GAVC.
Zeerobben, met de eerste periodetitel op zak, is in ieder geval een deelnemer in het promotiecarrousel aan het eind van dit boeiende voetbaljaar. Zaterdag kunnen de gasten uit Bolsward een goede stap naar boven maken op de ranglijst. Of Zeerobben hieraan zal meewerken laat zich betwijfelen. Met steun van de altijd positieve trouwe supportersschare zal ook deze partij weer veel spanning opleveren. Een warm welkom voor de Bolswarders op het Oostersportpark.