Voorbeschouwing Zeerobben – Be Quick Dokkum

Sleutelwedstrijd

Wie van de twee teams uit de onderste regionen van de eerste klasse E  vindt de sleutel naar boven. Dat is de vraag, waarop zaterdag aanstaande eventueel een antwoord op gegeven zal worden. Aan een puntendeling hebben beide clubs in dit stadium weinig.  Het belooft dan ook een strijd op het scherpst van snede te worden. Sowieso zullen de daaropvolgende duels  ook bepalend worden voor lijfsbehoud.

Foto: Vorig seizoen behaalde Zeerobben in de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum een zwaar bevochten 2-1 overwinning. Morgen speelt Zeerobben wederom tegen Be Quick Dokkum. De belangen zijn groot. (Foto: Frans Bode)

Be Quick Dokkum heeft in de laatste partijen ook weinig geluk gehad. In de slotminuten nog een verlies moeten slikken breekt de  moraal. Zoveel pech is vaak voorbehouden aan de ploegen die vechten om in de eerste klasse te blijven. Na een wonderbaarlijke opleving ( 4 – 0 tegen PKC ) bleven de Dokkumers telkens aan de negatieve kant van de score. Vorig seizoen als debutant werd nog een knappe zesde plek bereikt. Dit jaar zit de pechvogel met regelmaat op de deklat.

Ook Zeerobben kan wel wat geluk gebruiken. In met name de laatste wedstrijd moesten de staf en supporters lijdzaam toezien hoe kansen niet werden benut, terwijl de tegenstander nauwelijks moeite hoefden te doen. De ballen vlogen met de stormachtige wind er bijna vanzelf wel in. Maar wat een teamspirit werd er tentoongespreid. Dat moet toch wel eens tot een goed resultaat leiden.  We gunnen onze provinciegenoten uit de Friese Admiraalsstad alle punten wel en zo’n mooie club moet eigenlijk in deze klasse blijven, maar zaterdag 19 maart moet die andere mooie vereniging uit de Friese havenstad Harlingen de broodnodige drie punten maar thuis houden. Dat het een spannende partij wordt is op voorhand wel te voorspellen. We verwachten veel toeschouwers uit zowel Harlingen als Dokkum om hun favorieten te ondersteunen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.