Voorbeschouwing Zeerobben – Balk

Zeerobben in zespunten duel tegen Balk

Zaterdag zal Zeerobben op het Oostersportpark in Harlingen moeten bewijzen dat het lek boven is. Zoals al geschreven maakt één zwaluw nog geen zomer, maar je moet ergens beginnen. Helaas konden ze geen vervolg geven op de winst tegen Leeuwarder Zwaluwen. Opnieuw kwam het vermaledijde bericht, dat deze keer Oranje Nassau Groningen kampte met corona, dus wedstrijd afgelast. Zeerobben treft dit vervelende feit al voor de derde keer deze prille competitie. Niet te lang bij stil, maar verder. Een mooie gelegenheid voor de thuisclub om thuis de draad weer op te pakken.

De laatste ontmoeting tussen beide Friese clubs dateert uit 2019. Zeerobben had toen ook de punten nodig terwijl Balk in een “flow” verkeerde en riant in de bovenste helft van de middenmoot meedeed. Er kwam een onverdiende 0 – 1 op het scorebord. Zeerobben had geen antwoord op het sterke fysieke spel van de Balksters.

Voor de wedstrijd van zaterdag staan beide teams in de gevarenzone. Balk moest het hoofd buigen voor het onstuitbare Broekster Boys, zij verloren met 1 – 2. De Harlingers kwamen niet in actie wegens voorgenoemde reden. Met 6 punten uit 10 voor Zeerobben en 8 punten uit 11 voor Balk   blijkt de aanhef een juiste constatering. Het belooft een spannend potje voetbal te worden. We verwachten dan ook van beide elftallen een grote schare supporters om hun favorieten aan te moedigen.