Voorbeschouwing Winsum – Zeerobben

De druiven waren zuur

De thuiswedstrijd tegen Winsum eindigde in de slotminuten in een onverdiende nederlaag met 1 – 2. In het begin van de competitie waren dergelijke uitslagen schering en inslag en wel in het nadeel van Zeerobben. Zo ook dus tegen de tegenstander van aanstaande zaterdag, het verlies toen werd gekenschetst door de aanhef, zeer zuur dus.
Winsum manifesteert zich in de brede middenmoot en kan op een uitstekende prestatie terugzien in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau Groningen. De 1 – 3 winst hakte er flink in bij de Stadjers. En laat nou de inhaalwedstrijd van afgelopen dinsdagavond geen doorgang kunnen vinden in verband met corona en ditmaal bij de Harlingers, terwijl bij de vorige afgelasting ON geteisterd werd door corona. En de Winsumers hadden geen medelijden en trakteerden ON dus met een onverwachte nederlaag. Dit Winsum zal er dus alles aan gelegen zijn om deze overwininning een vervolg te geven.

Zeerobben kon een goede reeks met twee keer winst en één keer gelijk in Groningen dus niet continueren, oorzaak corona. We hopen dat de selectie zaterdag weer op peil zal zijn, al weten we ook zeker dat van een volledige en fitte ploeg helaas nog niet echt sprake zal kunnen zijn. Blessures en vakanties spelen de selectie opnieuw parten. De elf die er wel staan zullen de groen-witte huid echter duur verkopen, daar gaan we van uit. We hopen hoe dan ook op een mooie en sportieve wedstrijd.