Voorbeschouwing SWZ – Zeerobben

  Op het vinkentouw

Wie blijft in de race om de vierde plaats (die recht geeft op deelname aan de nacompetitie om promotie), dat is de vraag die aan dit duel voorafgaat. Zeerobben heeft één punt meer dan de opponent. Maar Wolvega heeft de meeste kans. Als deze ploeg, die momenteel op de vierde plaats staat geen misstap maakt, dan kunnen beide teams zich opmaken voor een nieuw optreden in de tweede klasse K en mag Wolvega het proberen samen met Leovardia en Stiens om te strijden voor een plek in de eerste klasse.

Verrassend genoeg pikte Wolvega in Sneek de drie punten af van SWZ en zullen de Snekers aanstaande zaterdag moeten winnen om nog kans te maken. De opmars van SWZ in 2023 werd alleen door nederlagen tegen toppers Stiens, Leovardia en onlangs Wolvega ontsierd. De rest van de duels zowel thuis als uit werden in winst omgezet. In knappe prestatie, die voor Zeerobben als waarschuwing moet worden meegenomen voor komende zaterdag.

In de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Hardegarijp lieten de groenwitten zich de kaas van het brood eten. Afgestraft op strijdlust en gevecht om de bal, won Hardegarijp verdiend en behoud de kans om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Zeerobben had zich in een gunstige positie kunnen plaatsen voor de laatste twee wedstrijden. Helaas zal alles uit de kast gehaald moeten worden om de kleine kans levend te houden. In Harlingen werd moeizaam van SWZ gewonnen met 2 – 0. Voor beiden staat dus nog zeker iets te winnen buiten de drie punten. We hopen op een positief resultaat en verwachten daarbij wederom de steun van trouwe aanhang.