Voorbeschouwing Broekster Boys – Zeerobben

Zeerobben in onvervalste zes-punten wedstrijd naar Damwoude                    

De tweede helft van de competitie begint voor Zeerobben met een duel tegen een bekende tegenstander, Broekster Boys. Op de ranglijst ontlopen de twee elkaar niet zoveel, slechts twee punten in het voordeel van de Harlingers. De spanning is bij beide clubs voelbaar. Vorig jaar waren 30 + punten voldoende voor handhaving. Dan zullen er nog flink wat punten bij elkaar gesprokkeld moeten worden door beiden. (Br Boys staat op 9 en Zeerobben op 11 punten, respectievelijk  11e en 12e plek.)

Broekster Boys kampt met personele problemen. Afgelopen zaterdag (uit tegen Winsum 5 – 0) kwam dit gevoelig aan het licht. Maar ondanks het ruime verlies waren toch een aantal lichtpuntjes te bespeuren. En aan strijdlust heeft het de Wâldmannen nooit ontbroken en hun tweede helft in Winsum biedt dan ook perspectief voor de thuiswedstrijd tegen hun provinciegenoot . In Harlingen bleef het onbeslist (0 – 0) in een van spanning zinderend duel, dat tot de laatste minuut de toeschouwers op het puntje van de stoel hield.

Vorig jaar werd het duel ook meteen na de winterstop gespeeld. Zeerobben leed toen een smadelijke 4 – 1 nederlaag tegen een veel feller Broekster Boys. Zaterdag kunnen de mannen van Arjen Postma dan ook hun borst nat maken. Over strijdlust gesproken, mede op basis hiervan wisten de groen witten tegen Blauw Wit’34 één punt veilig te stellen en heeft de jeugd zijn visitekaartje afgegeven. De brede bank kreeg een open doekje, aldus ook herkent door de met trots vervulde trainer Arjen Postma. De vraag is of de drie geblesseerde basisspelers voor aanstaande zaterdag al wel inzetbaar zullen zijn. Een dergelijke vraag zal ook collega Zwart zich stellen gezien de problematiek van afgelopen weekend. Spannend wordt het in ieder geval en we verwachten weer veel Harlingers langs de kant om hun favorieten aan te moedigen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.