Voor beschouwing Zeerobben – Balk

Zeerobben veilig, Balk voor periode

De kop van deze voorbeschouwing geeft aan welke belangen er nog spelen in de laatste competitieronde voor onze opponent van zaterdag. Ook Zeerobben deed het zeker niet slecht in deze derde periode. Bij winst tegen Gorecht, zo merkte Arjen Postma terecht op, had dit treffen nog meer gewicht kunnen hebben, omdat Zeerobben dan eveneens kans zou hebben gemaakt op deze titel.

Balk, bezig aan een goede reeks, had tegen PKC afgelopen zaterdag eigenlijk moeten winnen, dan was het verschil met Noordscheschut 3 punten geweest en was één punt voldoende geweest in Harlingen. Om de periodetitel in eigen hand te houden is winst voor de bezoekers een “must”.  In een commentaar van voorzitter Mennenga en trainer Sangers in een artikel van de Leeuwarder Courant geeft de opmerking ”moet je dit als club wel willen” al wel aan, dat een stap naar de hoofdklasse misschien wel te veel van het goede wordt. Toch wil je natuurlijk streven naar het hoogste en een prijsje op de valreep kan een welkome afsluiting  van een goed seizoen betekenen en een mooi afscheidscadeautje  voor trainer Sangers, die Balk na vijf jaar verruilt voor Be Quick Dokkum.

Dat Zeerobben mee zal werken een dat feestje valt te betwijfelen, dat zelfde geldt voor ON Groningen bij de rivaal van Balk, Noordscheschut. Voor de gehele selectie, staf en toeschouwers zou het toch een verdiende afsluiting zijn van een wisselvallig seizoen als nog éénmaal alles uit de kast wordt gehaald. Al was het om duidelijk te maken dat Zeerobben hard op weg is om een stabiele eerste klasser te worden. Welke status Balk al heeft bereikt in de afgelopen 7 jaar. Het belooft een pittige wedstrijd te worden, waarin de groenwitten niets zullen weggeven, zoals dat hoort in de voetballerij. We rekenen op een volle bak, waarin Balk strijdt voor het laatste te vergeven ticket en de supporters van Zeerobben hun favorieten kunnen belonen met een welverdiend applaus.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.