Verslag Mulier JO13-1 – Zeerobben JO13-2 (4-1)

Zaterdagochtend: de wekker gaat, kijk eens goed naar de wekker, en denk het is zaterdag, nog even uitslapen..’ Ik druk de wekker uit en draai me nog een keer om. Dan gaat de slaapkamerdeur open en wordt er geroepen: “opstaan, we moeten voetballen!!’

Kijk nog eens naar de wekker en denk dan morgen maar….

Het is 8 uur als we aankomen bij Zeerobben en ook daar is het nog rustig. Er staan al een aantal spelers met hun ouders te wachten. Als iedereen er is gaan we in optocht naar Witmarsum. Vandaag staat de tweede bekerwedstrijd op het programma voor Zeerobben JO13-2, tegen het lastige Mulier. De eerste bekerwedstrijd was vorige week tegen Franeker, het was toen voor de spelers de eerste wedstrijd op een groot veld en dat was ook terug te zien in het spel. Maar vandaag begint goed: de zon schijnt en we spelen op het hoofdveld met echt gras. Wat wil je als speler nog meer?

De wedstrijd begint om 9:00 en de scheidsrechter fluit op dit tijdstip ook voor het begin van de wedstrijd. De eerste minuten wordt er onwennig gevoetbald, de bal wordt niet rond gespeeld in de ploeg maar het liefst zo ver mogelijk weggetrapt. Je kunt zien dat de spelers nog aan het zoeken zijn naar hun positie en hoe ze om moeten gaan met spelen op groot veld. Langzaam komt er meer voetbal in de ploeg en wordt het een gelijk opgaande wedstrijd. Dat Zeerobben nog moet wennen aan het grote veld zien we terug in het eerste tegen doelpunt, Mulier krijgt heel veel ruimte voorin en maakt via een counter hier goed gebruik van en scoort de 1-0. Zeerobben blijft onwennig voetballen en ook de scherpte ontbreekt waardoor Mulier goed in zijn spel kan komen en dan ook de 2-0 scoort. Na dit doelpunt begint Zeerobben beter te voetballen en zien we dat het team echt wel een potje kan voetballen. Er wordt meer druk op de goal van Mulier uitgeoefend. Als vanuit een corner de 2-1 wordt gescoord is het weer een wedstrijd die alle kanten op kan.  Na 30 minuten voetballen is het eindelijk rust. Tijd voor een kop koffie.  De tweede helft kent een heel ander begin dan de eerste helft, er wordt druk gezet en er wordt met veel inzet gespeeld. Zeerobben speelt goed en de spelers weten elkaar goed te vinden. Mulier wordt achter uitgedrukt en op dit moment denk je dat de gelijkmaker in de lucht hangt.

De spelers blijven goed voetballen en Mulier komt op dit ogenblik niet echt aan voetballen toe. Als Mulier wel aandringt dan staat de verdediging op zijn plek en weet deze aanvallen tegen te houden. Na 20 minuten spelen zie je dat de spelers vermoeid raken en krijgt Mulier weer meer ruimte, en weet hierdoor ook de 3-1 te scoren. Als een speler van Zeerobben het veld moet verlaten is er geen houden meer aan en zien we dat de spelers hun uiterste best doen en dat ze lang standhouden. Toch weet Mulier in de laatste 5 minuten de eindstad te bepalen op 4-1.

Het was een wedstrijd waar alles in zat en dat we een JO13-2 gezien hebben die moet wennen aan een groot veld. Maar we hebben ook een team gezien dat kan voetballen met inzet en techniek. Al met al de juiste ingrediënten voor een leuke competitie die volgende week start, met, jáwel, een uitwedsrijd tegen Mulier.