Verslag Leovardia 2 – Zeerobben 2

Het is de vierde van mei en dus de dag van de twee minuten stilte, maar in de editie van 2019 stond er nog heel wat meer op het programma voor de beloften. De dag dat er een serieuze stap gezet kon worden richting het kampioenschap. Bij een overwinning zou de ploeg een week later aan kunnen treden tegen de concurrent Stiens in een ware kampioenswedstrijd. Dat idee is natuurlijk prachtig, maar voor het zover is moet er nog wel even afgerekend worden met Leovardia. Een ploeg die nog strijdt om een periode en er zeer op gebrand is om revanche te nemen op de nederlaag bij Zeerobben eerder dit seizoen. Ook had de opponent van vandaag eerder Stiens met ruime cijfers van het veld geveegd. 

Gedurende de afgelopen weken, waarin twee weken geen competitiewedstrijden waren, werd de voorbereiding gelegd op de komende wedstrijden. Normaliter zou de voorbereiding ongeveer 15 oefenwedstrijden bevatten, maar in deze periode gunde trainer Simba de ploeg veel rust, werd er nog een teamuitje georganiseerd en slechts één oefenwedstrijd gespeeld bij en tegen het eerste van MKV Leeuwarden.  De samenvatting van deze wedstrijd volstaat met het vermelden van de eindstand, 3-4. Over het teamuitje en de wedstrijd gesproken, daar mochten wij onze Marokkaanse Spanjaard Mendel verwelkomen. Zodoende is de selectie in aanloop naar de komende wedstrijden weer zo goed als compleet, nadat eerder al El Patron Herwin Bontes was teruggekeerd van zijn reis.

Toen op zaterdagochtend de wekkers van de spelers zo rond een uur of 04:00 begin te rinkelen, werden zij ongeveer een uur later verwacht bij het oh zo mooie sportpark van Zeerobben. Waarom zo vroeg zult u denken? Nou, voor zo’n belangrijke wedstrijd als deze is een speciale voorbereiding vereist. Naast het drinken van de koffie en de reis naar Leeuwarden moest er natuurlijk nog het een en ander gebeuren. Na het belopen van het veld, het controleren van de cornervlaggen, het controleren van de lijnen, het tapen van Jurre zijn voetbalschoenen, het ‘toiletteren’ van Jan Dirk (of Dirk Jan), de donderspeech van leidert Gerrit, de aanmoediging van Ultra’s Justin en Laurens, het complementeren van Stijn z’n traptechniek etc., mocht trainer Simba dan eindelijk ook wat zeggen.

In een verassende 1-2-3-4-1 opstelling werden de volgende namen de wei ingestuurd om de klus te klaren: Sietse; Jan Dirk (of Dirk jan), Pietje, Sander, Stijn (goeie trap), CRSteven, Ane S, Lutsen, Marcel, Rocco en Jurre. Op de bank mochten Polly, Dennis, Marco, Jens en Herwin plaatsnemen.

Nadat de ploegen klaar waren voor de wedstrijd, de tribunes waren gevuld en het scorebord aan was gezet, kon de wedstrijd beginnen. De tribunes niet alleen gevuld door thuissupporters, maar ook door menig liefhebber van goed voetbal, journalisten, scouts en ons eigen bestuur. Voor het bestuur uiteraard een plekje in de skybox! Dit alles gaf maar weer eens aan hoe groot het belang was deze wedstrijd.

In de openingsfase was de opdracht van Leovardia duidelijk, met het skuum oppe bek de boel opjagen en duels niet uit de weg gaan. In deze fase zorgde dat dan ook direct voor dreigende moment voor het doel van Zeerobben. Na een geblokt volgende een corner van Leovardia, waarbij de spits de bal via een kluts voor de voeten kreeg. Vanaf een meter of 11 werd de bal richting de kruising gejaagd, maar daarop volgde een fantastische redding van Sietse.

Helaas was het enkele minuten later wel raak. Zeerobben kon niet goed in de wedstrijd komen en Leovardia werd beloond voor een goed begin van de wedstrijd. Via de rug van CRSteven Beuker verdween een afstandsschot ongelukkig achter Sietse, 1-0.

Waar de opdracht al moeilijk genoeg leek voor de beloften, werd deze nog even wat lastiger gemaakt. Desondanks kreeg de meest scorende ploeg van de competitie al snel een grote kans op de gelijkmaker. Nadat Marcel goed druk zette op de centrale verdediger van Leovardia, kon hij samen met Rocco af op de keeper met een theedoek op z’n hoofd. Marcel vergat de bal af te leggen op Rocco en in plaats daarvan dribbelde hij om de keeper, maar kon hij in tweede instantie worden verschalkt door de keeper.

Niet veel later leek Zeerobben verder in de problemen te komen. Na een crosspass, die lang onderweg was, op de opkomende rechtsback van Leovardia volgde een fraaie aanname met een overtuigende afronding, 2-0. Of toch niet? Ervaren grensrechter en ultra Laurens had namelijk al bij de aanname van de rechtsback de vlag gedecideerd de vlag in de lucht gestoken (zo werkt dat dus Mendel). Na kort beraad met de scheidsrechter werd besloten de goal af te keuren.

Even ademhalen en er weer tegenaan, en hoe?! Zeerobben wist meer en meer in het spel te komen, waarbij er veel dreiging kwam van de uitstekend spelende Marcel Amels. Keer op keer stuurde hij z’n directe tegenstander finaal het bos in. Desondanks kwam een beslissend moment van de andere kant, waarbij Jurre vanaf de flank de bal inspeelde op de opkomende Ane S. Hierop volgde een handig balletje op spits Rocco, die met een snelle beweging om zijn tegenstander probeerde te draaien. Na een onhandige trap van zijn directe tegenstander ging Rocco naar de grond en kon de scheids niet anders doen besluiten dan een strafschop. Waar de linksback Stijn, die met die goede trap, al enige ervaring had opgedaan met dit soort klusjes, bood hij de hardwerkende Rocco aan op de druk op zich te nemen en achter de bal te gaan staan. Verassend genoeg scheet de topscorer van Zeerobben in z’n broek en dus moest Stijn het zelf maar weer doen. U raadt het al, zonder enige problemen, 1-1.

Weer niet veel later gebeurde er wederom een cruciale situatie in deze wedstrijd. Marcel, die zo’n beetje heel Leovardia dolde, wilde graag de bal in ontvangst nemen van de linksback voor een ingooi. Echter raakte de back hierdoor wat gefrustreerd en gooide hij de bal harde tegen Marcel. De gedecideerde scheidsrechter besloot hiervoor een directe rode kaart te geven en zo kwam Leovardia dus met 10 man te staan.

In het restant van de eerste helft kreeg Zeerobben het helaas niet voor elkaar om gebruik te maken van de man-meer situatie, waardoor de ruststand bleef haken op 1-1. Snel een bakkie thee en weer gaan!

Al direct na de hervatting ontstond er een wedstrijdbeeld dat toon zou houden, Zeerobben de bal en Leovardia compact met de 10 man op eigen helft. Zeerobben kwam er bij vlagen redelijk voetballend doorheen, maar kon niet echt gevaarlijk worden. Pas na ongeveer een kwartier in tweede helft kreeg aanvaller Jurre een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2. Na een lange pass van achteruit won hij het duel met zijn directe tegenstander en kon hij richting de keeper. Echter ging Jurre ervanuit dat hij een overtreding had begaan in het duel, waar een slordig tikje naast het doel op volgde. Waarschijnlijk kwam hij er toen pas achter hoe groot deze kans was.

Na het vele balbezit was het halverwege de tweede helft dan eindelijk raak. Na een lange pass van eigen helft werd Marcel aan de rechterkant bereikt rond de middenlijn. Na een sleepbeweging wist hij op zijn beurt de diepgaande Jan Dirk (of Dirk Jan) te bereiken. Hierop volgende een lage voorzet op Rocco, die moest terugdraaien en de bal klaar legde voor Ane S. Nadat Ane S geen afspeelmogelijkheden zag besloot hij maar eens uit te halen, en met succes! Een lage schuiver was de keeper te machtig en dus werd er getekend voor de 1-2.

Op deze voorsprong volgde enkele wissels aan de kant van Zeerobben om de voorsprong te behouden. Waar Leovardia met 10 man hard werkte en probeerde aan te dringen, werden alle pogingen relatief eenvoudig gekeerd door de verdediging van Zeerobben. Sterker nog, Zeerobben had snel na de 1-2 afstand moeten nemen, maar liet dit na. Deze 1-2 was dan ook de eindstand.

Reden genoeg om een klein beetje feest te vieren, waarbij de vaste groep weer genoten heeft van de koude pils en heerlijke snacks op de Robbenplaat. Volgende week de knaller van het seizoen tegen directe concurrent Stiens, waarbij een zege de beloften verzekerd van het kampioenschap. Verzoek aan liefhebbers, vrienden, familie en natuurlijk de jeugd van Zeerobben om daarbij aanwezig te zijn.

Om een overweldigende sfeer te creëren bij deze beladen wedstrijd wordt daarbij specifiek aan onze eigen jeugd verzocht mooie spandoeken te maken en aanwezig te zijn in de Zeerobben kleding!!! Het mooiste spandoek kan rekenen op een heerlijke traktatie van trainer Simba, ook wel bekend als Camaru. Tot volgende week!!!

Groetnis  and You Are My Fire!!!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.