Verlies voor Zeerobben bij Noordscheschut

Zeerobben laat legio kansen liggen

Je moet er bij geweest zijn om het te geloven. Een veel sterker Zeerobben gaat weer de bietenbrug op. De kansen in de eerste helft regen zich aan één, maar telkens op het moment suprême zat het tegen :” Keeper, nog net een voetje van de verdediger, afgeven in plaats van zelf knallen “. Het speelde zich allemaal af in de zestien van Noordscheschut. Maar de drie punten bleven wel in Overijssel, met dank aan geluk, wind, regen en een omgeploegd knollenveld.

Sterke eerste helft levert slechts één goal op

Er waren nog geen vijf minuten gespeeld, of de Harlingers kregen al twee grote kansen om de score te openen. David won op snelheid het duel en leek alleen voor de doelman de kans af te maken. Helaas koos hij in scoringspositie voor een balletje breed op Yander Zandbergen, maar deze werd goed verdedigd. Dylan Drent in een gelijksoortige aanval legde de bal af op David, terwijl de optie van zelf knallen meer voor de hand lag. Tot overmaat van ramp werd een lucky ( snoeihard, dat wel )vrije trap vanuit een ongevaarlijke positie omgetoverd in de 1 – 0. De bal wipte net voor Jacob de Vries op en daarmee was hij kansloos. Met een enorme wilskracht en strijdlust probeerden de groenwitten de bakens te verzetten met als resultaat een bombardement aan aanvallen en een reeks aan gemiste, grote kansen. Aan de andere kant was Noordscheschut eigenlijk alleen gevaarlijk met vrije trappen en corners. Daarbij speelden de omstandigheden de hoofdrol. Toch kreeg Zeerobben voor rust nog een glimlachje van Vrouwe Fortuna. Dylan Drent schoot van twintig meter met zijn chocoladebeen de bal in de kruising. Wat niet lukte van dichtbij lukte nu wel met een “Zondagsschot”.

Recht haal je bij de rechter

Met de 1 – 1 en de soms tot stormkracht aanhalende wind als steuntje in de rug waren de verwachtingen op goed resultaat gerechtvaardigd. Maar aan rechtvaardigheid doen ze deze middag niet in Noordscheschut. Een voor elke meter knokkend Zeerobben kwam met regelmaat gevaarlijk in de zestien. Maar het werd een herhaling van zetten. Het leek wel of bij elke kans de verantwoordelijk afgeschoven werd naar een medespeler, terwijl zelfzuchtigheid in een aantal situaties niet een vies woord was geweest. Oké , dan mislukt er natuurlijk ook wel eens wat en kijkend naar onze grote voorbeelden op tv, is elke 100 % kans ook niet 100 % raak. Zoals dat in de voetballerij een wetmatigheid is geworden, vielen de doelpunten dus aan de andere kant. Soms letterlijk uit de lucht. Opnieuw  zorgde een vrije trap op een ongevaarlijke plek voor de 2 – 1. Met behulp van de wind en het hakje van een Zeerobbenspeler. De gifbeker was nog niet helemaal leeg, want een verwaaide voorzet belandde ongelukkig genoeg op het been van een verdediger,  De vries hierdoor kansloos latend. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Teamgeest OK, nu nog de (doel) punten

Als rode lantaarndrager weet je dat je in de hoek zit waar de klappen vallen. En zuur, onverdiend  verlies levert nog steeds nul punten op. In Noordscheschut waren vriend en vijand het er over eens, dat de thuisclub het geluk aan hun zijde had. Een sterk spelend Zeerobben kreeg geen loon naar werken. Met de inzet en de teamgeest van dit duel hebben de mannen van trainer Postma alleen nog maar een beetje mazzel nodig om de noodzakelijke punten te pakken. Be Quick Dokkum, directe concurrent, is aanstaande zaterdag de uitdaging. De weer in ruime getale aanwezige, trouwe aanhang heeft   er nog steeds vertrouwen in.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 10 m. Melvin Mol); 1 – 1 (43 m. Dylan Drent); 2 – 1 ( 55 m. eigen doelpunt ); 3 – 1 ( 83 m. e.d.)

Zeerobben :Jacob de Vries; Brent de Groot ( 60 m. Pim Bleichrodt); Pieter Westra; Jordy Torenbeek ( 70 m. Julian Zeinstra) Armando Zwart; Albert Beuker ( 70 m. Patrick Amels); Marcel Visser; Godert Attema; David van der Pol; Yander Zandbergen; Dylan Drent

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.