Vanzelfsprekend….

Het is woensdag einde van de middag. Overal waar ik kijk rennen lachende kinderen met een bal aan de voet. Een geweldig gezicht.
Daarnaast zie ik onze trainers in actie. Wat een bevlogenheid….Mooi om ze in actie te zien. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat die trainers er staan, maar dat is het natuurlijk niet… Onze waardering voor deze trainers is groot.

Op het hoofdveld zie ik deze man staan. Streng en serieus spreekt hij zijn spelers toe. Hij wijst naar de ruimte op het veld waar een speler moet gaan vrijlopen…. Even later zie ik hem lachen met zijn jongens. Hij voelt uitstekend aan hoe hij met zijn jongens om moet gaan. Een prachtig gezicht….

Sinds enkele jaren is Steffan Amels bevlogen door het trainersvak. Samen met zijn zwager traint hij één van de talentvolle jeugdteams van onze club, momenteel Hoofdklasser JO11-1. De resultaten van dit team zijn uitstekend, de spelers worden stuk voor stuk steeds beter. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daar heeft deze man grote invloed op.

Als voetballer van Zeerobben 1 was Steffan een harde werker met veel snelheid aan de rechterkant. In de rol trainer zien we een hele andere Steffan. Hij denkt na over het spel, de tactiek en haalt de juiste aandachtspunten uit de wedstrijd. Hij let op de details. Daar gaat hij mee aan de slag op de training. Dat doet hij goed.

In de toekomst zie ik Steffan wel doorgroeien als trainer. Het volgen van een trainersopleiding zou volgens mij een logisch vervolg zijn voor hem. Steffan is een voetbaldier die het geweldig vindt om met onze jeugd bezig te zijn. Volgens mij heeft hij hiermee “zijn roeping” gevonden….

Mannen zoals Steffan zijn erg belangrijk voor onze club. Daar zijn we blij mee. Alle respect voor jou Steffan! Ga zo door!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.