Van de jeugdvoorzitter

Nu de traditionele afsluiting van het seizoen met de Familiedagen weer achter de rug is, gaan mijn gedachten onwillekeurig terug naar dik een jaar geleden. Zonder precies te weten waar ik “ja” tegen had gezegd, ben ik destijds begonnen als jeugdvoorzitter van onze club.

Dat “ja” zat hem er vooral in dat ik vind dat als je ergens lid van bent, je daar ook je steentje aan bijdraagt. En na wat informatie te hebben opgevraagd bij mijn voorgangers en een goed gesprek met mijn vrouw, zei ik dus “ja, laat mij dat eens proberen.”

En eerlijk is eerlijk, in het begin heb ik me wel eens afgevraagd waar ik aan begonnen was. Mede omdat er op dat moment weinig tot niet gevoetbald werd, was ik erg zoekende. Maar vanaf het moment dat er weer wedstrijden gespeeld werden en er volop getraind werd, kreeg ik energie en er steeds meer plezier in. Fantastisch dat we het afgelopen seizoen dan ook voetballend hebben kunnen afsluiten. Met meerdere kampioenschappen en veel teams waar de spelvreugde vanaf spatte. Ook de gesprekken die ik voerde met trainers, leiders, ouders en andere betrokkenen gaven mij een zeer voldaan gevoel en maakte mij trots om iets voor de vereniging terug te doen!

Maar waar ik vooral (weer) van onder de indruk raakte, is de grote betrokkenheid van al die vrijwilligers. Trainers, leiders, scheidsrechters, spelbegeleiders, grensrechters, wedstijdcoördinatoren, medebestuursleden, schoonmakers, kantine-personeel, autorijders, enz., enz. die zich belangeloos inspannen om het voor de (jeugd)spelers mogelijk te maken om tegen die bal aan te trappen. Fantastisch en oprecht: dankjewel! Maar daarnaast ook de sponsoren waardoor wij als jeugdbestuur plannen kunnen maken en uitvoeren, maar daarover verderop meer.

Voor komend seizoen hebben al weer veel mensen toegezegd om weer een taak te vervullen. Zo zijn er o.a. al weer oudere jeugdspelers die toegezegd hebben jongere leden te willen trainen. Bij uitstek geeft voor mij dat het Zeerobbengevoel weer: er staan mensen voor mij klaar, en ik sta klaar voor anderen. 

Dat brengt mij ook op het volgende punt. Er zijn namelijk hier en daar nog wel wat vacatures. En in het jeugd- en hoofdbestuur merken we wel eens dat mensen die wij benaderen denken dat er veel werk in zit en dat men het zelf al druk genoeg heeft. Daar hebben we uiteraard begrip voor, maar aan de andere kant zou je ook kunnen denken om het samen met iemand anders op te pakken: vele handen maken licht werk!

Daarnaast denk ik er goed aan te doen om jou als lezer te informeren over de plannen van het jeugdbestuur. In samenspraak met onze beide HJO’s (Ane Schaap en Laurens Bergsma) hebben we een aantal speerpunten. Zo zal er komend seizoen een nieuw jeugdbeleidsplan geschreven worden. Hiervoor wordt iedereen uitgenodigd om mee te denken. Afgelopen voorjaar hebben we onder leiding van enkele medewerkers van de KNVB een eerste aanzet hiertoe gegeven en dit zal in het nieuwe seizoen een vervolg krijgen. 

Daarnaast zijn we verheugd te melden dat er een oude bekende is opgestaan om de Waddenrobkes te coördineren: Lieuwe Wesselius. Hij is al voortvarend van start gegaan en heeft meerdere jeugdspelers benaderd om trainer te worden. Bij wijze van proef kunnen zij een vergoeding ontvangen vergelijkbaar met wat ze anders zouden verdienen met een bijbaantje. Anderzijds schept dit verplichtingen waardoor wij verwachten dat er elke woensdag dezelfde gemotiveerde, jonge trainers staan die door hun enthousiasme kinderen motiveren om met plezier lid te worden bij Zeerobben. 

Ook de overgang van junior naar senior heeft onze aandacht. En dan niet alleen de spelers die wellicht af en toe mee mogen trainen en/of spelen bij de A- en B-selectie, maar eigenlijk alle junioren. Wat kunnen wij als club betekenen voor jou waardoor je als speler ook na de juniorentijd blijft voetballen bij onze mooie club?

Genoeg plannen en ideeën dus, want ik heb lang niet alles genoemd. Maar nu eerst de zomerstop. De batterij weer opladen en ergens in augustus/september zal iedereen wel weer opstarten. Schroom niet om initiatief te nemen om al die jeugdspelers te ondersteunen om hen te laten voetballen. Mocht je iets willen betekenen of heb wellicht je ideeën of suggesties, via de mail (jeugdvoorzitter@zeerobben.nl) ben ik altijd bereikbaar.

Mede namens het jeugdbestuur,

Anne van der Tuin

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.