Tweede ster voor Dylan Drent

Afgelopen zaterdag scoorde Dylan Drent de gelijkmakende treffer (1-1) in de uitwedstrijd tegen Noordscheschut. Het was zijn 50-ste doelpunt in dienst van Zeerobben 1. De amateurvoetbalsite www.voetbalnoord.nl hanteert een sterrensysteem, waarbij spelers voor elke 25 gescoorde doelpunten een ster krijgen toegekend. Zijn goal tegen Noordscheschut leverde Dylan dus een tweede ster op. Wetenswaardigheden over deze 50 treffers kun je vinden op de site van Voetbalnoord door hier te klikken.

Vijftig treffers is niet niks en dus een felicitatie waard aan het adres van Dylan. Bijzonder is misschien ook wel dat hij deze treffer -overigens op fraaie wijze- scoorde met links, zijn “chocoladebeen”.  Ooit deed de onlangs 75 jaar geworden Willem van Hanegem (die stijf linksbenig was) de uitspraak dat zijn rechterbeen slechts diende om in evenwicht te kunnen blijven en daar voetballend helemaal niets mee kon. Bij de rechtsbenige Dylan is dat wel wat anders. Hij is rechtsbenig, maar kan met links ook wel wat, zo bleek zaterdag.

Petje af Dylan! En op naar de volgende ster!

Is de prestatie van Dylan uniek? Nee, zo blijkt als je in de archieven duikt. Mooie vraag ook wel voor een pub quiz: welke Zeerobben spelers gingen Dylan voor? Kun jij de namen noemen zonder verder te lezen?

Alles is te vinden in het archief van Voetbalnoord, dus ook het antwoord op deze vraag. Je komt dan meerdere spelers tegen met 2 of meer sterren, maar daar staan ook spelers tussen die veel van die treffers scoorden in dienst van andere clubs. Uitgedund tot spelers die 50 treffers of meer scoorden voor Zeerobben komen we tot de volgende namen: Jan Prins (2 sterren), David van der Pol (3 sterren), Wietse de Wit (3 sterren) en all time topscoorder in dienst van Zeerobben, Willem Faasse met 114 treffers en 4 sterren.
Kijk hier maar na en als je op de naam van de spelers klikt kom je bij de details en moet je even naar het kopje “carrière” om te zien wanneer en tegen wie die doelpunten zoal geproduceerd werden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.