Tumultueus slot van zes-punten duel

De belangen waren voor beide teams groot en dat was te merken. Aan strijdlust geen gebrek, van echt goed voetbal was zelden sprake. Toch was tot een 10 minuten voor het einde beslist niet sprake van een onsportieve wedstrijd. Na de 1 – 0 gooiden de Harlingers er nog een schepje bovenop om toch met een punt huiswaarts te kunnen keren. De irritaties over en weer leidden o.a. tot onoverzichtelijke relletjes op het veld, waarbij scheidsrechter Berends met nog 8 minuten te spelen besloot tot een afkoelingsperiode. Op dat ogenblik een juiste beslissing. Dan hoop je, dat de spelers zich ook als volwassenen zullen gaan gedragen in het restant van de wedstrijd. Helaas liepen de emoties toch weer dermate hoog op, dat de referee zich hierin ook liet meeslepen en na afloop zich genoodzaakt zag nog kaarten richting spelers van Zeerobben en Drachtster Boys te moeten uit delen. De winst was verdiend voor de gastheren, maar het voetbal heeft deze middag verloren. En dat mogen zich alle spelers van beide partijen, die zich hebben laten gelden in het tumult, aan rekenen.

Controle

De eerste twintig minuten ging de strijd gelijk op. Zeerobben was van meet af aan fel op de bal en dat leverde een aantal vrije trappen op kansrijke posities op, zonder resultaat. Godert Attema zag zijn inzet net naast rollen na goed voorbereidend werk van Yander Zandbergen. Rob Schokker kopte een vrije trap net naast en Robin Zuidema zag zijn inzet door Brent de Groot weggewerkt worden toen Jacob de Vries al gepasseerd was. Hierna vergrootte Dr Boys de druk op de defensie van de gasten. Echt in de problemen kwamen ze niet. Het centrale duo Patrick Amels en Jordy Torenbeek zorgden om de beurt voor het elimineren van de kopkrachtige Schokker. De beide backs, Armando Zwart en Brent de Groot, voorkwamen de voorzetten van de vleugels. Wel moest scheidsrechter Berends twee keer geel trekken voor praten. Onnodig.

Toch weer Schokker

De start van de tweede helft was een vervolg op het laatste deel voor rust. Drachtster Boys bleef druk houden en Zeerobben  had moeite om daaronderuit te spelen. Logischerwijze ontstonden er dan ook grote kansen. Uit een vrije trap leek Rob Schokker de score te openen met een snoeiharde kopbal, maar met een bliksemsnelle reactie tikte Jacob de Vries de bal uit de kruising.  Een lange trap van achteruit doorgekopt door Schokker belandde pardoes voor de voeten van Kasper Dekens, vrij voor De Vries schoot hij naast. Door het oog van de naald. Toch moest de verdediging, inclusief de doelman, het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Schokker uit een hoekschop. Met dit doelpunt mocht de lange spits zich topscoorder van de club noemen.

Afkoelingsperiode

Aan dat feit hadden de groenwitten natuurlijk geen boodschap en gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Patrick Amels posteerde zich in de spits samen met de ingevallen Jeffrey Draaisma. Bijna had dit succes toen de ook al ingevallen Dylan Drent met een verre ingooi de blonde kuif van Amels vond, uit zijn doorkopbal leek Draaisma te scoren, zijn schot werd geblokt. De doorgebroken Tim Oosterbaan werd op rand zestien onderuit geschoffeld, slechts geel en de irritaties nemen toe. Zo ook de frustratie als gevolg van onmacht.  Met twee keer geel voor Yander Zandbergen wegens “praten” kwam Zeerobben in ondertal en leek het een kansloze missie te worden. Uit een schermutseling tussen een speler van de bezoekers en van de thuisclub moest laatst genoemde ook het veld ruimen. De onoverzichtelijke situatie noopte de referee tot het inlassen van een afkoelingsperiode.  Na tien minuten werden de laatste zeven minuten en nog wat blessure tijd met tien tegen tien uitgespeeld. Kansen leverde dit voor de bezoekers niet meer op, maar de adrenaline bij een aantal spelers was nog niet geheel verdwenen, met als gevolg dat spelers zich op oneigenlijke wijze meenden te moeten uiten. Jammer.