Trainingskamp te Albufeira

De Engelbewaarder

Met in het kielzog de twee topfotografen van Zeerobben toog een gezelschap van 56 personen richting Albufeira ( Portugal). Hier vond voor de achtste keer het fameuze “Trainingskamp” van de groenwitten plaats. Op alle mogelijke media hebben de thuisblijvers al kennis kunnen nemen van de  voor zichzelf sprekende beelden gemaakt door Bert Drent en Frans Bode.

Ruim twintig selectiespelers brachten op sportief gebied datgene wat van hen verwacht mocht worden. Onder leiding van trainers Konings en Janssen werden gedisciplineerd de trainingen gevolgd. Op de derde dag speelde Zeerobben tegen Marum ( van Jan Piet Bosma), Olivia uit Pijnacker en sv Dronten in een toernooivorm om de Algarve-cup. De Harlingers moesten genoegen nemen met een tweede plek achter Dronten.

Misschien wel net zo belangrijk waren de activiteiten naast het sportieve gebeuren. Sponsoren, leden van het bestuur en andere belangrijke mensen van Zeerobben werden door organisatoren Wiebe Attema en Pieter Westra in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan o.a een spectaculaire Safaritocht in het achterland van de Algarve. De meest exotisch kippen, honden en varkens konden in hun “natuurlijke” habitat bewonderd worden. Hoogtepunt ter afsluiting hiervan een wijnproeverij op een Portugees Chateau. Ook de meest verstokte AA-er werd verleid tot het proeven van overheerlijke mousserende, witte en rode wijn.

Het avondprogramma bood de gelegenheid om nader kennis met elkaar te maken. Diepgaande gesprekken werden naarmate de avond vorderde ingewisseld voor de bekende meezingers uit het oer-Hollands repertoire. Jong en oud zongen hun kelen schor met o.a  “ Twee Motten “ van Dorus en “de Engelbewaarder” van Marco Schuitmaker. Alle deelnemers, voor zover na te gaan, vonden toch nog aan het eind van de avond, begin van de nacht of vroeg in de ochtend  een bed. Andere hotelgasten konden het waarderen, dat hun nachtrust niet onnodig verstoord werd.  ( op een enkel incident na dan).

Op het gevaar af te vervallen in clichés, toch grote dank aan de Harlingers ondernemers, die als sponsoren dit fantastisch georganiseerde trainingskamp mede mogelijk hebben gemaakt. Het drietal Attema, Westra en Arends en de begeleidende staf hebben natuurlijk ook bijgedragen aan het welslagen van deze weer bijzondere ervaring .Het gevoel bij een club te horen, die in gezamenlijkheid een onvergetelijke ervaring mee wil  geven aan de jonge  selectie, waarbij de al ervaren jongens ook weer dat familiegevoel mochten ervaren. Met een zo grote diversiteit aan mensen zo hecht, gerespecteerd, gewaardeerd  en welkom te voelen zal  de betrokkenheid bij de mooie club Zeerobben alleen maar versterken. Een aantal deelnemers moet de Engelbewaarder bij het landen op Schiphol nog door het hoofd hebben gespeeld. Dankbaar en vol goede moed op naar de rest van de competitie.

 

Foto’s: Bert Drent en Frans Bode