Trainingskamp dag 2

Op de tweede dag in Torremolinos stond voor de selectie een training en een voetvolleytoernooi op het programma. De sponsoren en vrijwilligers gingen de uitdaging aan om een klif te beklimmen bij het stuwmeer en de stuwdam die de stad Malaga van stroom voorziet.

De training verliep onder een heerlijk zonnetje, op een iets te harde ondergrond, prima. De keepers, onder leiding van Dick van der Galiën, moesten de training wel wat aanpassen door de harde ondergrond, maar er was niemand die daar over klaagde. Na een heerlijke lunch aan het strand, werd daarna op datzelfde stand gestreden om de titel van het voetvolley. Er was zelfs een hoofdprijs voor de winnaars (Lars Borgman, Jordy Torenbeek, Quinten Warmerdam, Valentijn van Laar en Theo Nota), terwijl de verliezers een duik in de koude zee moesten nemen. Wel mooi om te vermelden dat de begeleiding van de selectie meedeed aan het toernooi en dat de hoofdtrainer Henk Konings en zijn assistent Drewes Janssen streng doch rechtvaardig als scheidsrechter hun rol pakten. En dat alles onder het wakende oog van onze Nel.

De reis van de sponsoren en vrijwilligers voerde hen per busjes door de binnenlanden en bergen van Andalusië. Na wat slingerwegen en een pitstop, was de beloning een fantastisch uitzicht op bovengenoemde stuwdam. De wandeling door de nabijgelegen klif was indrukwekkend. Mede door de in de lucht zwevende (aas)gieren, stapte iedereen met stevige tred door de adembenemende omgeving. Na een tocht van dik twee uur, was iedereen blij om even bij te kunnen komen bij het start- en eindpunt. Op de terugweg moest nog even gezocht worden naar een geschikte locatie om te lunchen. Toen die gevonden was, konden de 2 deelnemers die de Spaanse taal machtig zijn en bestelling plaatsen, en dat hebben de sponsoren en vrijwilligers geweten!

Bij terugkomst in het hotel, kwamen de 2 groepen weer bij elkaar om gezamenlijk de dag af te sluiten met een diner in een nabijgelegen dorp.

Hier werd de 2e dag met elkaar afgesloten en werden de verhalen over de afgelopen dag uitgewisseld en kon terug worden gezien op een fantastische dag! Tot morgen.