Strijdend ten onder in de slotfase

Een bewonderendswaardig strijdlust wordt niet beloond, aan het eind toch nog een punt ingeleverd, daar waar 3 punten verdiend waren geweest. Zeerobben vergeet in het eerste half uur een grotere voorsprong te nemen en krijgt het deksel op de neus. Uit het niets kwamen de Winsumers in de 35 e minuut naast de Harlingers. Kort hierop vergat scheidsrechter Rozema af te fluiten voor een duidelijke overtreding op Roan – Hein Joostema. In de daaropvolgende botsing met deze tegenstander schoffelde Joostema hem onreglementair onderuit, kermend stortte hij ter aarde. Terecht rood, maar heel Zeerobben hield een slecht gevoel bij deze verwijdering van Joostema, zie de reden hiervoor beschreven.

Snelle voorsprong

Na 10 minuten op een dan al verdiende 1 – 0 voorsprong. Marijn Helfferich stuurde de mee opgekomen Patrick Amels de diepte in. Zijn voorzet van de achterlijn werd door David van der Pol doeltreffend afgerond. Zeerobben hield de druk op de defensie van de tegenstander en kreeg een aantal 100 % kansen die helaas niet afgerond werden, mede door goed keeperswerk van Wouter Meijer. Winsum putte moed daaruit en kwam dichtbij het doel van Jacob de Vries, ook zij hadden het vizier niet op scherp staan en kwam Zeerobben goed weg. Roan – Hein Joostema kwam over links sterk door en Drent teisterde uit diens voorzet de lat. Uit een ogenschijnlijk simpel ingooi kwam als een duveltje uit een doosje Bauke Hoekstra om binnen te koppen. Kort hierop moest Zeerobben verder met tien man. Winsum probeerde het wel maar de verdediging onder leiding van de sterk spelende Patrick Amels bleef overeind.

van de deksel en de neus

Na de thee kwamen de groenwitten sterk terug en lieten zich niet weer verrassen, al waren de gasten uit Groninger Land dicht bij een voorsprong. Ondanks de numerieke minderheid, deden de gastheren niet onder voor de bezoekers. Over en weer ontstonden er kansen, maar zoals altijd stond Jacob de Vries zijn mannetje en aan de andere kant bewees Meijer ook zijn kwaliteiten. Lútsen Smits was dichtbij een treffer, maar uit vrije positie over. Dan toch nog in de 89 e minuut vanaf rechts hard ingeschoten bal door Tijs Mulder betekende de onverdiende 1 – 2. Zeerobben probeerde het nog wel, maar met kunst en vliegwerk bleef de verdediging van Winsum overeind.

vertrouwen

De druiven waren zuur voor de hardwerkende mannen van Drewes Janssen ( Zandink was afwezig ivm ziekte) Wat hadden ze toch minimaal dat puntje verdiend te mogen bijschrijven.  Strijdlustige inzet en goed voetbal waren geen garantie voor succes, maar het zijn wel ingrediënten waarmee dit team verder kan. En dat mag al dinsdag 23 november tegen Drachtster Boys. Het vertrouwen heeft weer een booster gekregen.

Scoreverloop : 1 – 0 ( 9 m. David van der Pol) ; 1 – 1 ( 38 m. Bauke Hoekstra); 1 – 2 ( 89 m. Tijs Mulder )

Zeerobben : Jacob de Vries; Stijn Schakenbos; Armando Zwart; Patrick Amels; Roan-Hein Joostema; Kristian Feenstra; Ane Scaap; Lútsen Smits; Marijn Helfferich ( 62 m. Jeffrey Draaisma); David van der Pol ( 80 m. Cyrus Boerman); Dylan Drent

Drachtster Boys – Zeerobben (inhaalwedstrijd)