SLOTAVOND A-SELECTIE

Donderdag werd de gebruikelijke slotavond van de A-selectie gehouden. Trainer Arjen Postma blikte aan de hand van o.a. bijna cartoonachtige plaatjes terug op het -uiteindelijk geslaagde- seizoen. Gemakkelijk was het allemaal niet geweest, er moest veel energie in worden gestoken, maar uiteindelijk kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht. Eerder veilig dan vorig seizoen en ook meer punten. Hopelijk volgend seizoen allemaal wat stabieler.

Vervolgens stond de avond vooral in het teken van bedanken en afscheid nemen. Trainer Arjen besteedde in dat kader al speciale aandacht aan het afscheid van zijn assistent Johan van Slooten en aanvoerder Albert Beuker. Beide kwamen bij de officiële huldigingen ook nog een keer aan bod.

Vanuit de spelersgroep verzorgden Jordy Torenbeek en Marcel Visser het formele gedeelte. Bloemen waren er voor de beide dames die het gehele seizoen weer klaar stonden om de kleding te wassen: Elles Vreugdenhil en Nel Kingma. Mooie woorden, soms doorspekt met voetbalhumor waren er voor Johan van Slooten (7 jaren verzorger/assistent trainer), Harry Banga (verzorger), Jan Dirk van Looij (niet aanwezig, maar vertrekkend speler), de afscheid nemende aanvoerder Albert Beuker en last but not least materiaalman en assistent leider Klaas van der Ploeg. Allen kregen leuke aandenkens, waarbij Albert Beuker extra in het zonnetje werd gezet vanwege zijn lange staat van dienst. Albert sprak de aanwezigen ook toen op zijn geheel eigen wijze en vergat daarbij ook niet iedereen te bedanken die hij van waarde achtte voor zijn mooie carrière als speler van Zeerobben 1.

Het hoogtepunt van de slotavond is altijd de verkiezing van de Wiebe Westra trofee. Deze wordt toegekend aan de speler die in de ogen van de spelersgroep, de staf en de vrijwilligers om het eerste elftal heen, de meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen was. Deze keer was die eervolle prijs voor Dylan Drent. Onomstreden, dat ook! Ook de naamgever van deze wisselprijs, good old Wiebe Westra himself kon de keuze voor Dylan volledig onderschrijven. Dylan kende een degelijk seizoen, ging steeds voorop in de strijd en was op vele momenten van beslissende betekenis voor de ploeg.

De A-selectie krijgt nu een paar weken rust, waarna in de eerste week van juli 2 trainingen zullen worden afgewerkt als voorbereiding op de voor 8 juli geplande oefenwedstrijd, uit tegen Jong Cambuur. Die wedstrijd zal worden gespeeld in het Cambuur stadion.

Op 10 augustus start de verdere voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar daarover later meer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.