Slechte eerste helft is Zeerobben 3 fataal!!!

Alvorens we de wedstrijd starten werd onze scheidsrechter nog even door de mannen in t zonnetje werd gezet, d.m.v. een zakje tossmuntjes van chocolade en wat badeendjes, en uiteraard door de vereniging, waarvoor hulde!

Foto’s: Wies Procee

Vandaag waren ook leider Jelco en assistent-scheidsrechter Nick van de partij!!!

Met bovenstaande opstelling stond de derby tegen Franeker op het programma. Franeker waarbij de zondagafdeling is opgeheven, dus konden we de borst natmaken. Een jonge ploeg was onze tegenstander vandaag. Ondanks alle goede bedoelingen was de eerste helft er één om snel te vergeten. Franeker was sterker en voetbalde makkelijker, maar zelf waren we geen schim van de ploeg die de laatste 3 weken goede resultaten boekte. Er ging helaas te veel mis. André moest in de eerst helft met een liesblessure het toneel verlaten en Ton kwam hem vervangen. Franeker scoorde 2x in de eerste helft en zelf werden we nauwelijks gevaarlijk. Ruststand 0-2 en dat was terecht.

In de 2e helft kwam Laurens er bij op het middenveld voor Herke en wijkte we van de 4-4-2 af en gingen we in een betere veldbezetting de tegenstander te lijf. Dit resulteerde in een veel en veel betere 2e helft. Er werden duels gewonnen, we vonden elkaar wat makkelijker en zowaar scoorde Laurens ook vrij snel de 1-2. Franeker had even tijd nodig om een antwoord te zoeken op ons spel in de 2e helft en zodoende was het Klaas, die bijna identiek aan Lau zijn doelpunt, de bal over de keeper heen lepelde en ons helemaal terugbracht in de wedstrijd, 2-2.

Hierna herpakte de gasten zich. Beide teams gingen op zoek naar de voorsprong, waarbij Franeker weer wat makkelijker begon te voetballen en Zeerobben het met de juiste dosis werklust probeerde. Franeker was de gelukkige met de 2-3. Hierna nog wat mogelijkheden voor beide ploegen, met als grootste een penalty, die Wesley zag gekeerd door de keeper en een kopbal op de lat van Lau wat tot tweemaal toe de 3-3 had moeten zijn.

Ton was tussentijds alweer vervangen door Gerben ivm een blessure en Klaas kon met nog een halfuur op de klok niet meer vol gas ivm rugklachten en daarvoor kwam Patrick in de plaats.

In een alles of niets poging met een 3-4-3 gingen we nog op zoek naar de enigszins onverdiende gelijkmaker, maar in de voorlaatste minuut gooide de behendige, snelle linkerspits van de Franekers het duel op slot, 2-4.

Concluderend dat de 1e helft helaas matig was en de 2e , in ieder geval qua beleving en mentaliteit, een stuk beter gaan we deze aankomende week toewerken naar de volgende (semi)derby. Volgende week mogen we namelijk naar Berltsum/Berlikum om aan te treden tegen het plaatselijke 2e. Ook dan kunnen we, op voorhand, ons weer opmaken voor een pittig potje.