Scharnegoutum JO12-1 – Zeerobben JO12-2

Net als twee weken geleden stond er voor Zeerobben 12-2 een wedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma. De thuiswedstrijd werd netjes gewonnen door Zeerobben, dus het vertrouwen was groot om ook deze laatste wedstrijd voor de winterstop te bezegelen met een overwinning…

Tijdens de warming-up viel al op dat het veld voornamelijk bestond uit modder met af en toe een verdwaalde grasspriet. Het weer was niet bepaald ideaal.

Harde wind, regen en hagelbuien hielden onophoudelijk aan, gelukkig konden de stoere spelers van Zeerobben daar wel tegen.

Zeerobben begon goed aan de wedstrijd en zette meteen de aanval in.

Centrale verdediger Sven schoof sterk mee naar voren en schoot na een mooie combinatie de bal binnen, 0-1! Niet lang daarna dribbelde Riemer het halve veld over en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper op goal, 0-2!

Zeerobben bleef veel kansen creëren en de goal van Scharnegoutum werd een paar keer zonder succes onder vuur genomen. Yvan had een stel goede acties aan de rechter kant maar helaas werd dat niet beloond met een goal. Totdat Justin de bal voor zijn voeten kreeg en zorgde voor de 0-3! Er zat zelfs nog meer in voor Zeerobben de eerste helft want na een goede samenwerking met Sven kon Lars voor de 0-4 zorgen. Maar ook Scharnegoutum kwam er nog even aan te pas. Ingeleid door een corner van Zeerobben wisten ze een scherpe counter af te ronden, 1-4. Rust.

Zeerobben kwam sterk de kleedkamer uit en meteen wist Lars, na een goed

1-2tje met Riemer, voor de 1-5 te zorgen. Jelte had nog niet gescoord en wenste ook wel een doelpunt te maken. Niet veel later en na twee pogingen die net geen doel vonden was het ook voor hem raak, 1-6. Zeerobben vond het nog niet genoeg en ging gewoon door met doelpunten maken. Jelte legde een corner perfect neer voor Lars die hem vakkundig inkopte, 1-7! Nog was het niet genoeg voor Zeerobben want Sem en Sil wisten respectievelijk de 1-8 en 1-9 binnen te werken. Keeper Wietse had niet bijzonder veel meer te doen in de tweede helft en hield zijn goal schoon. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd vond de scheidsrechter dat we genoeg afgezien hadden in de regen en hagel, en besloot maar af te fluiten. Hij zette de eindstand uiteindelijk vast op 1-10. De spelers van Zeerobben bedachten dat het modderachtige veld en veel regen een goede combinatie is om buikschuivers te maken. Dat werd dus ook gedaan. Voldaan en in een groen bruin tenue stapten de spelers het veld af. De spelers van Zeerobben 12-2 kunnen trots zijn op deze prestatie. Gastspelers Riemer, Justin en Jelte speelden leuk mee, en zijn ook naast het veld heel gezellig om er bij te hebben.

Deze wedstrijd was een mooie afsluiting van een goede eerste seizoenshelft.

Het was een spannende najaarscompetitie (binnen én buiten het veld) met uiteindelijk een goede 3de plek als resultaat. Ik heb de afgelopen maanden bij alle spelers progressie gezien zowel voetballend als op persoonlijk vlak.

Het was een gezellig halfjaar met deze groep jongens en (de meeste) ouders.

In de kerstvakantie staat er nog een teamuitje gepland. Wat we gaan doen moeten we nog even zien. Het buikschuiven in de modder beviel de jongens goed dus wie weet is dat een optie. Na de winterstop gaan we er met deze groep een leuk voetballende en bovenal gezellige tweede seizoenshelft van maken.

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.