SC Franeker MO15-1 en Zeerobben MO15-1 delen de punten in een spannende streekderby

Afgelopen zaterdag was al de return tegen de Franekers van de zo’n 3 weken geleden terug verloren thuiswedstrijd. Dit omdat de wedstrijd van 4 mei naar voren is gepland ivm  meivakantie van sommige speelsters.

Foto’s: Gertjan Miedema

Drie weken geleden werd de wedstrijd sneu verloren met 3-2 door een tegendoelpunt op het laatste moment. Wat hier onder andere meespeelde was dat het toen hard waaide en de meiden van Harlingen het niet zo van fysieke kracht moeten hebben, maar juist van technisch voetbal. Dat wat door  harde wind dwars over het veld niet meehielp.

Daarom  deze zaterdag goedgezind naar Franeker: een prima tijd van spelen ( 11 uur) en een zomers dagje zonder wind. Dit biedt perspectief! Minpuntje is dat onze spits Roliene de training ervoor geblesseerd is afgehaakt en voorlopig ook eventjes aan de kant zit.  De poppetjes even op een ander plaatsje zetten, maar dat moet ook goed komen. Dus met een nieuwe 3-4-2 opstelling wordt de wedstrijd aangevangen. Maar al snel blijkt dat de Franekers net  dat stapje sneller zijn  en net even wat feller om de bal te bemachtigen. Franeker is deze periode duidelijk de bovenliggende ploeg en wij laten het kaas wat van het brood eten. Dat wat we op trainingen laten zien is even pleite.

De rechts-back van Franeker is erg snel en fel en voordat we orde op zaken hebben gesteld en de opstelling hebben veranderd , is het leed al geschied. De zeerobbenmeiden staan 2-0 achter middels aanvallen over de rechtsback en  de spitsen die het dan ook nog netjes afmaken. Het lijkt wel even of ook Zeerobben open-huis aan het houden is. Natuurlijk was het niet alleen verdedigen. Ook aanvallend heeft zeerobben de eerste helft haar niet te missen kansen gehad. Bal tegen de paal, terug het veld in. Rebound aan de verkeerde kant van de paal. Etcetera. Maar eerlijk is eerlijk. De eerste helft is voor de Franeker dames.

In de pauze de wonden likken met de opdracht er zeker 2 te scoren willen we niet verliezen. Maar het kan dus nog erger. In het begin van de tweede helft krijgen de meiden van Zeerobben weer een doelpunt om de oren! En de meiden van Franeker blijven druk houden.  Moet wel zeggen dat er geen onvertogen woord bij de meiden van Harlingen valt en ze elkaar blijven oppeppen. Het omslagpunt komt na een minuut of 10 nadat bij een aanval onze keepster Cynthia en  verdedigster Ischa tegelijk geblesseerd op het veld liggen. Even tijd voor wonderwater en peptalk in het veld. De bal wordt door de Franekers bij hervatting van de wedstrijd heel netjes teruggespeeld naar onze keepster. De uittrap van Cynthia is ver naar voor gericht en komt via het middenveld zomaar ergens bij spits Marinthe terecht. Weet het niet helemaal precies want ik sta de spons nog uit te wringen bij ons doel. De keepster pareert de bal maar de bal rolt weer het veld in waardoor Melissa de bal achter de keepster kan werken.

En dit geeft de dames vleugeltjes! De aanvallen zijn vanaf nu  met name op de helft van Franeker te vinden en je kon wachten op de aansluitingstreffer. Welke dan ook komt, door een mooie steekbal van rechtsback Lejla op Melissa die wederom de keepster passeert. En Zeerobben ruikt meer! Wat Franeker nu gaat doen is vol inzetten op de verdediging en hun stootkracht naar voor word gebruikt als extra verdedigster op Marije voor wie ze toch zwaar respect hebben. Dus met 2 verdedigsters om zich heen krijgt Marije het nog pittiger maar dit weerhoudt haar niet door toch de meiden eruit te kunnen lopen  en haar doelpunt over de linkerkant te kunnen scoren. 3-3!  Met nog 5 minuten te spelen  en met positieve flow waar ze de laatste  25 minuten in zitten ligt het in de lijn der verwachting dat er nog een doelpuntje uit geperst kan worden. Maar.. helaas niet. Met een  ruime dikke vette voldoende voor de 2 helft stappen de meiden weliswaar met gelijk stand van het veld maar deze voelt gezien hun comeback als een overwinning.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.