Gretig Zeerobben verslikt zich bijna in Wolvega

Opmerkelijk, maar ook wel het mooie van voetbal : het verschil tussen de eerste en de tweede helft. Zeerobben domineerde in de eerste helft en nam op basis van het overwicht verdiend een 2 – 0 voorsprong. Je verwacht opnieuw een gretige thuisclub, maar de tweede helft was eigenlijk het omgekeerde, met dit verschil ; het eveneens felle  Wolvega maakte slechts één doelpunt uit meerdere kansen. Zo bleef het dus 2 – 1 en kreeg Wolvega misschien wel te weinig.

Gretig

In het begin was het aftasten, na 10 minuten kreeg Joran van Kernebeek een kansje net naast. In de 20e minuut werd Godert Attema op de rand van de zestien onderuitgehaald. De vrije trap belandde in de muur, protesten voor hands werden door de correct leidende referee Brinkman van de hand gewezen. Kort hierop betaalde het overwicht zich toch uit. Noah Redda kreeg op het middenveld de bal aangespeeld van Sten Goïnga, ongehinderd legde Noah aan. Het geplaatste schot werd door de doelman verkeerd beoordeeld, maar wel 1 – 0. Hierna speelde slordigheid in de defensie Wolvega in de kaart. Een tegendoelpunt bleef de gastheren bespaard, mede dankzij goed keeperswerk van Theo Nota. Godert Attema wurmde zich langs twee opponenten, helaas zijn voorzet werd door iedereen gemist. Taj Mounir richtte in kansrijke positie te hoog. In de slotseconden van de eerste helft kwam Zeerobben wat fortuinlijk op 2 – 0. Het uitzicht van de keeper werd versperd door eigen verdedigers en zodoende pikte Godert Attema met een afstandsschot zijn doelpuntje mee, onder het motto “niet geschoten altijd mis”.

Wolvega tapt uit een ander vaatje

Een feller Wolvega kwam met peper in de kont uit de kleedbox en Zeerobben werd permanent onder druk gezet. Na een vrije trap kopte de lange centrumverdediger Boy Vledder net over. Er deden zich meer kleine mogelijkheden voor, maar voorlopig hield Nota het doel schoon. Marcel Visser ( op de weg terug naar zijn oude niveau) pikte de bal op het middenveld op en rukte tot aan de zestien. Hard ingeschoten maar licht van richting veranderd, ging de bal net naast. Twintig minuten voor tijd verspeelde de defensie onnodig de bal en moest Max Faber aan de noodrem trekken. Rood en een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Enige wisselingen in de formatie van Konings zorgden ervoor, dat Wolvega niet va-banque kon spelen, Thomas Zeilmaker en Mick van de Kolk waren met hun snelheid een voortdurende bron van onrust. Grote kans was er nog voor Matts Bruining en Mick van de Kolk na slecht uitverdedigen van de tegenstander. De doelman bracht redding. Zeerobben voorkwam achterin met kunst en vliegwerk een tegentreffer. En na een verre uittrap van Theo Nota maakte Joran van Kernebeek het de laatste man dermate moeilijk, dat ten langen leste de Keeper nog het gevaar moest beteugelen. Dat, wat al een tijdje in de lucht hing werd realiteit. Uit een vrije trap kopte Sean de Ruiter de bal op Tim Bethlehem en dat betekende toch de verdiende aansluitingstreffer, 1 – 2. Met hangen en wurgen en goed keeperswerk van Nota trokken de groen hemden de overwinning over de streep.

In een aantrekkelijke wedstrijd houdt Zeerobben de punten in Harlingen door te blijven knokken na rood in de 71 e minuut. Wolvega miste de precisie in de afwerking, maar speelde met name in de tweede helft een prima pot voetbal. Dit feit levert echter geen punten op. Na een ruime overwinning in Sneek tegen Waterpoort Boys in de beker, nu ook een vervolg hierop voor Zeerobben met een op inzet gewonnen duel en een beetje geluk. Volgende week naar Burgum, zien we nu al naar uit!

Scoreverloop : 1 – 0 (23 m. Noah Redda); 2 – 0 ( 44 m. Godert Attema); 2 – 1 ( 81 m. Tim Bethlehem)

Foto’s: Frans Bode