Prijswinnaars Herfst Mix Toernooi 31 oktober

Prijwinnaars Zeerobben Herfst Mix Toernooi 2

Zaterdag 24 oktober bleek al dat het Herfst Mix Toernooi een schot in de roos was van het jeugdbestuur. Bijna 250 kinderen (Waddenrobkes t/m JO19) hadden zich ingeschreven en afgelopen zaterdag was dat aantal ongeveer gelijk. Niet de organisatie, niet de spelleiders, niet de PR-afdeling  maar de kinderen zelf gaven aan het erg leuk te vinden en uit te kijken naar de “grand-finale” op zaterdag 7 november a.s. Onderlinge oefenwedstrijdjes zijn leuk maar een 4×4/5×5 toernooi met steeds wisselende teams door loting zodat elke wedstrijd weer anders is, geeft een toch heel andere dimensie en zorgt voor veel enthousiasme. Door de kleine veldjes heeft het veel weg van “straatvoetbal” en dat is natuurlijk wat de jeugd zo leuk vindt. Daarnaast is ook het sociale aspect erg belangrijk zo bleek de afgelopen twee weken. In de oudere groepen jongens en meiden met en tegen elkaar laten voetballen zorgt voor een goede/vriendschappelijke sfeer. Als je dat alles volgens het coronaprotocol doet is het een voorrecht om erbij aanwezig te mogen zijn om te zien hoe een ieder zich vermaakt.

Er werd samen met de Waddenrobkes alweer om 09.00 uur begonnen. De groepen JO12/JO13/MO13  waren als eerste aan de beurt. Om 10.30 werd gestart met de groepen JO14/JO15 en JO8/JO9. En afsluitend om 12.00 uur was het de beurt aan JO10/JO11 en JO17/MO17/JO19.
De rekenmeesters en -meesteressen hadden het weer druk deze ochtend. Punten voor een winstpartij, punten voor een gelijkspel en punten voor een gescoord doelpunt. Het moest allemaal meegenomen worden in de berekeningen. Voor elke groep waren er ook nu weer drie medailles en die gingen dit keer naar:

JO8/JO9

1. Niek Helffrich 

2. Kenan Yildiz

3. Antony Hiddemaraad

JO10/JO11

 1. Jari de Wit
 2. Thomas Scheffer
 3. Milion Tecklay

JO12/JO13/MO13

 1. Sem Broekhuizen
 2. Dominique Brouwer
 3. Rune van Dijk

JO14/JO15

 1. Levano Oegema
 2. Jaimie Koel
 3. Nick v.d. Walt

JO17/MO17/JO19

 1. Youri de Boer
 2. Lars de Boer
 3. Aike Doeksen

Zaterdag a.s. zal de 3e en laatste ronde van het Zeerobben Herfst Mix Toernooi worden gehouden. Dan zal ook de eindwinnaar bekend worden gemaakt van alle toernooitjes bij elkaar opgeteld. Wie wordt de “Top-Rob” 2020/2021. Gezien het enthousiasme en de tijd waarin we leven is het maar de vraag of de organisatie wel moet stoppen met deze vorm van aanbieden van voetbalactiviteiten voor de jeugd. Gebleken is dat de behoefte groot is. Stilstaan is eigenlijk geen optie. De weersomstandigheden spelen uiteraard ook een belangrijke rol. Daarom gaat het jeugdstuur kijken hoe en in welke vorm de activiteiten op zaterdagmorgen kunnen worden voortgezet.