Overtuigend naar volgende ronde

Met deze meer dan verdiende overwinning plaatst Zeerobben zich voor de volgende ronde. Met een doelsaldo van 13 – 2 en zes punten neemt Zeerobben de leiding in deze poule. De uitslag in Den Helder tussen de club van deze naam en Stiens eindigde in 4 – 4 . Daarmee heeft Stiens theoretisch nog de kans om als tweede door te gaan. Dit zal afhankelijk zijn van de uitslag volgende week van de laatste duels in deze poule.

Overwicht Zeerobben

De bedoeling van de thuisclub was van meet af duidelijk. Druk zetten op de verdediging van de tegenstander en gebruik maken van de fouten. Maar het duurde toch nog tot de 14e minuut, dat Zeerobben het verschil in kwaliteit op het scorebord laat verschijnen. Vrije trap van Kristian Feenstra van 35 meter strak en hard in de benedenhoek. 1 – 0 . Waar iedereen zat te wachten op een uitbreiding van de score, daar gebeurde het tegenovergestelde. Uit een counter scoorde Jelmer de Boer op aangeven van Hansma de 1 – 1. Nog geen twee minuten later kwamen de groenwitten weer op voorsprong. Uit een scrimmage prikte Julian Zeinstra de 2 – 1 binnen. Zeerobben liet na om in het restant van de eerste helft verder afstand te nemen. Zo kon DTD nog hoop houden op resultaat in de tweede helft.

Zeerobben clement voor DTD

Een afgeslagen aanval na tien minuten in de tweede helft belandde door goed storen van David van der Pol  bij Dylan Drent. Diens strakke voorzet tikte Yander Zandbergen bekwaam binnen. Een veilige stand 3 – 1, want een onverwachtse counter zou nog roet in het eten hebben kunnen strooien. Het centrale duo Amels Westra liet zich niet nogmaals verrassen. Een steekpassje van Kristian Feenstra op Yander Zandbergen betekende de 4 – 1. De dominantie van de Harlingers nam naar mate het einde van de wedstrijd naderde toe. De score bleef echter steken op een “ magere “ 5 – 1 . David had niet het geluk om zelf te scoren, keeper stond twee keer in de weg. Uit de rebound, nadat David de vuisten teisterde van de goalie, pikte  Dylan Drent  ook z’n doelpuntje mee.

Zeerobben was duidelijk een maatje te groot voor DTD. Dubbele cijfers bleef de geelzwarten bespaard. Zaterdag 14 september zullen Den Helder en Zeerobben uitmaken, wie eerste wordt in deze poule.

Zaterdag steken de Harlingers de Afsluitdijk over voor de laatste wedstrijd in deze poule tegen FC Den Helder. Vooralsnog staat 17.00 uur als aanvangstijd genoteerd.

Scoreverloop : 1 – 0 Kristian Feenstra ( 14m.); 1 – 1 Jelmer de Boer ( 34m.); 2 – 1 Julian Zeinstra ( 36 m.); 3 – 1 Yander Zandbergen ( 55m.) ; 4 – 1 Zandbergen ( 63 m.) ; 5 – 1 Dylan Drent ( 75 m.)

Zeerobben : Jacob de Vries ; Godert Attema ; Pieter Westra ; Patrick Amels ; Brent de Groot ( 65 m. Rienier van der Stap ) ; Kristian Feenstra ; Yander Zandbergen; Tim Oosterbaan ; Adnan Jarjour ( 70 m. Koen Attema ); Dylan Drent; Julian Zeinstra ( 46 m . David van der Pol)

Foto’s: Frans Bode