Onmachtig Zeerobben verliest van stug Noordscheschut

Onder verre van aangename omstandigheden, harde wind, bittere kou en een abominabel slecht veld leed zeerobben een terechte nederlaag. De Harlingers beten zich stuk op de minst gepasseerde defensie van de eerste klasse E. Aan voetballen is Zeerobben, uitgezonderd delen van de eerste helft, nauwelijks toegekomen. Door resoluut ingrijpen van de Drenten kwamen de bezoekers tot de frustrerende conclusie, dat ze nul uitgespeelde kansen kregen.

Lange ballen

De eerste helft was al halverwege en Zeerobben zich moest beperken tot plaagstootjes. Juist op het ogenblik, dat David van der Pol en Yander Zandbergen dichtbij het doel van Wiebe Zinger kwamen, leidde slecht wegwerken uit de verdediging van de gasten tot de enige treffer van dit eerste klas onwaardige duel. Nick  Koster kreeg de bal op een presenteerblaadje en na een klein half uur stond de eindstand, 1 – 0  al op het scorebord. Lange en vooral ook hoge ballen van beide kanten , sporadisch was er van enig goed voetbal sprake. De toeschouwers werden van het vertoonde spel beslist niet warm.

Troosteloos

Ook de thee bracht niet datgene waarvoor je naar voetbal komt, want de tweede helft was van Zeerobben zijde misschien nog wel minder. Al bakte de tegenstander er ook weinig van, toch waren zij met regelmaat op de helft van de groenwitten. De kracht van bezoekers zat dit duel duidelijk in de verdediging. Onder leiding van aanvoerder Patrick Amels bleven Brent de Groot, Jordy Torenbeek ( en later Godert Attema ) en Julian Zeinstra, soms wel met kunst en vliegwerk, overeind. En dan was er altijd nog de betrouwbare sluitpost Jacob de Vries. Maar het aanvalstrio bleef meestal onbereikbaar, het middenveld werd afgetroefd en dan blijven uitgespeelde kansen uit. Noordscheschut ging dus het beste om met de omstandigheden en kregen daarom nog twee goede kopkansen. Ook zij deelden in de malaise, want beide keren net naast. Goede invalbeurten van Koen Attema, Tim Oosterbaan en Marijn Helfferich ( na twee jaar revalidatie ) konden het tij ook niet keren. Met als resultaat in dit troosteloze duel een terecht overwinning voor de thuisclub.

Juiste spoor

De staf van Zeerobben heeft ruim een maand de tijd om het team weer in het juiste spoor te brengen. Misschien draagt het trainingskamp in Gerona ertoe bij, dat Zeerobben weer aan voetballen toe komt. We hebben in meerdere wedstrijden gezien dat het kan, maar dan ontbrak telkens een klein stukje geluk. Dus waarom niet bij de eerste thuiswedstrijd, 25 januari 2020, tegen koploper Blauw Wit ’34.

Scoreverloop : 1 – 0 Nick Koster ( 28 m. )

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot, Patrick Amels; Jordy Torenbeek ( 60 m. Tim Oosterbaan ); Julian Zeinstra ( 80 m. Marijn Helfferich ); Godert Attema;  Adnan Jarjour ( 46 m. Koen Attema) ; Kristian Feenstra; Dylan Drent; Yander Zandbergen; David van der Pol