Ondanks, wederom, een ruime nederlaag wel perspectief voor Zeerobben3!!

Met 14 man vandaag op naar Leeuwarden, waar we speelden tegen de plaatselijke Zwaluwen. Met gastspelers Ruben & Martijn (Jo-19), last minute Sten (Z4) & eigen jongens Tom, Danyel, Patrick, Cees, Andre, Geert, Sil, Harmen, Mendel, Herwin en Jens, begonnen we om 13uur aan deze, op voorhand, altijd lastige uitwedstrijd. De technische staf vandaag onder leiding van Klaas en Grens Pascal.

In tegenstelling tot vorige week speelden we vandaag een prima wedstrijd, waarin uiteindelijk de ervaring en kwaliteiten van de tegenstander ons deden buigen.

In een 1-4-5-1 opstelling was de opdracht duidelijk vandaag; reageren als t moet en voetballen wanneer het kan. Een strijdplan wat de eerste helft goed uitpakte, zonder echte 100% kansen te creëren, maar zeer zeker ook nauwelijks tot niet weg te geven. Met veel intensiteit en kracht werd er gestreden de eerste helft, wat resulteerde in een betere gastheer, maar ook een goed weerstand biedend en leuk meevoetballend Zeerobben3.

Buiten wat speldenprikjes, was 1 moment van klasse bepalend de eerste helft, een strakke lange bal van de Zwaluwer© werd verkeerd ingeschat, en de gastheren kwamen zodoende op een 1-0 voorsprong. Zelf waren we een aantal keer met goede combinaties gevaarlijk tot aan de 16 van de gasten, maar konden niet “de trekker overhalen”.

De 2e helft begonnen we met 1 wissel, Danyel had wat last door de geleverde arbeid en werd vervangen door Sten. Dit was onze 2e wissel, want in de eerste helft had Geert(geblesseerd) het toneel al verlaten voor Ruben.

Ondanks alle goedbedoelde bedoelingen, was de wedstrijd helaas gespeeld na de eerste 5 minuten van de 2e helft. Een corner van de zwaluwen in minuut 48 werd niet goed verdedigd, en viel via(via,via,via) via helaas voor een gelukkige Leeuwarder die de 2-0 kon maken en nog geen 2 minuten later werd het al 3-0.

Waar normaal gesproken dan het telraam erbij gepakt kon worden, rechtte Z3 echter vandaag de rug, ging weer voetballen en kwam zowaar weer in de wedstrijd. Dit leverde ook de nodige druk op de Zwaluwer verdediging op, en de voor Herwin ingevallen Jens kon de 3-1 beheerst aantekenen. Hierna waren wij even de bovenliggende partij, maar de gastheren konden de wedstrijd met 2 snelle doelpunten in hun voordeel bepalen. 5-1 dus, maar wederom lieten wij ons niet kennen, bleven strijden voor elke en welke voetbal gerelateerde term dan ook en konden zodoende ook onze tweede treffer noteren, middels een goede aanval over links met als eindstation de teruggekeerde Andre. Het laatste woord was aan de uiterst sportieve gastheren, die de 6-2 eindstand op het scorebord zetten.

Helaas dus geen punten vandaag, maar wel weer eens een keer de complimenten van de tegenstander en scheidsrechter (floot een prima pot) over ons positivisme en de vraag waarom wij het niveau van de eerste helft niet vaker kunnen laten zien.

Dus ondanks de nederlaag zijn er voldoende positieve punten om vanaf dinsdag al, WaterpoortBoys, de weg omhoog in te zetten. Die opdracht is duidelijk, met dezelfde strijd de aankomende wedstrijden punten pakken!!!