“Ondanks groot veldoverwicht blijft Zeerobben 3 steken op een gelijk spel”

Afgelopen zaterdag namen de mannen van trainer Steffan en Patrick het op tegen Wykels Hallum 2. Beide clubs hadden de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. Zeerobben begon met de volgende 11 spelers. Kelvin op goal. Voor velen een onbekende naam, maar Kelvin is echt lid van Zeerobben. De laatste jaar vertoefde hij echter meer bij de McDonalds dan dat ie op het veld te vinden was. Daar door heeft ie ook verschillende bijnamen, zoals “Hamburger Hill of Maccie”. Achterin begonnen de volgende spelers : Herke als linksback, Sjouke en Zuurmond centraal en Schaapie als rechtsback.

Foto’s: Wies Procee

Het middenveld bestond uit onze entertainer Lenny aan de linker kant, Ruben als controleur, de één jaar ouder uitziende Steffan en onze hazewindhond Koen. Voorin moesten “good old” Klaas en Herwinos (uitbater van Café Bontes)  voor gevaar zorgen. Op het bankje zaten Twit, Gerben, Loempie, Cruzz en Achmed.

Zoals als altijd beginnen wij de wedstrijd met de penalty van Sjoerd. Sjoerd pepte zich dan ook enorm op voor dat ie zijn penalty mag nemen en slaat dan ook zich zelf wakker met een paar kletsen op zijn gezicht en schreeuwt hij zichzelf bemoedigde woorden toe. Eenmaal plaats genomen achter de bal, schoot Sjoerd zijn Penalty mis. Nu heb ik al heel wat penalty’s van Sjoerd gezien, maar deze belande bijna bij de corner vlag. Omdat er nog een keeper was, mocht Sjoerd een 2de penalty nemen, deze schoot hij dan wel feilloos binnen. Maar deze tellen wij niet mee voor de topscoorders titel van dit seizoen.

De eerste 5 minuten gebeurde er niet veel, Zeerobben had het veldoverwicht maar kwam niet door het stug verdedigend Wykels Hallum. Het duel werd een paar minuten later opgeschrikt door een enorme botsing tussen 2 spelers van Wykels Hallum en Herke. Alle 3 met de hoofden tegen elkaar. Herke kan gelukkig tegen een stootje, maar de speler van Wykels Hallum had op zijn tong gebeten en sliste er op los. Na een oponthoud van enkele minuten konden gelukkig alle 3 spelers verder met de wedstrijd.  Rond de 25ste minuut kwam Wykels Hallum voor het eerst voor de goal via hun linker kant. De linksbuiten sneed naar binnen en haalde uit. Gelukkig kon Kelvin met zijn Big Mac vingers de bal toucheren en werd ie via de paal tot corner verwerkt. De corner die daarop volgde was een prooi voor onze verdediging.  Ook al bleef Zeerobben aandringen, kwam de eind pass niet aan of zat er een verdediger van Wykels Hallum er tussen. Eenmaal schoot Herwin van buiten de 16 een schot op goal en zag hem rakelings naast de goal gaan.

Tijdens de rust werden Koen en Herke ( beiden niet fit) vervangen door Cruzz en Achmed. Cruzz kwam op de linksback positie en Achmed aan de rechterkant. Zeerobben begon de 2de helft dan ook goed en zette meteen druk. Nadat Steffan voor de 38ste keer werd vastgehouden ontving Zeerobben een vrij trap. De vrije trap werd schep aangesneden voor het doel en verlengd door Klaas. De keeper hield de bal uit zijn doel en lag voor het intikken voor Herwinos. Zijn eerste schot werd tegengehouden door de keeper, daarna grabbelde keeper om zich heen en pakt hij uiteindelijk de bal. Omdat wij de bal niet voor de goal kregen. Probeerde Sjouke, Ruben en Steffan het nog een aantal keren van afstand. Ook dit mocht niet baten. Wel hebben wij deze wedstijd genoeg corners gehad, alleen zeilde de bal altijd over de inkomende spelers…

Ook de wissel konden de tij niet keren, Twit en Gerben kwamen er in voor Lenny en Herwinos. Achterin kwam Loempie voor Schaapie. Doordat wij vol voor de 1-0 gingen, kwam Wykels Hallum enkele keren gevaarlijk door via counters. Gelukkig dat “Maccie” goed oplette en keerde hij de bal van de linksbuiten. Vlak voor tijd kwam Loempie goed door en gaf hij een lange bal op Klaas, hij controleerde de bal en haalde van dichtbij hard uit en stuitte ook op de keeper van Wykels Hallum. Hierna floot de scheids voor het eind van de wedstrijd en liepen de spelers van Zeerobben teleurgesteld van het veld. Enorm groot veldoverwicht, weinig kansen creëren en corners waarbij de ballen bij de “Batting” terecht kwamen. Wellicht dat wij hier de aankomende week op kunnen trainen.

Aankomende zaterdag spelen wij opnieuw thuis en dan de derby tegen Franeker om 15:00. Hopelijk houden wij dan wel de 3 punten thuis.