Oerterp JO15-1 vs Zeerobben JO15-1 (beker)

Oerterp JO15-1 vs Zeerobben JO15-1. Een bekerwedstrijd met een affiche waar je niet heel warm van kan worden. Toch wist deze 1e klasser al eerder een hoofdklasse team bij de beker uit te schakelen. Oerterp uit betekent vroeg verzamelen, een lange rit en geen kunstgras en dan sta je al een half puntje achter. En zo was het begin dan ook.

Zeerobben wist even niet om te gaan met de felheid en de gedrevenheid van de 11 jongens uit Ureterp. Het was meer werklust dan voetbal, maar ook daar werden, weliswaar kleine, kansen mee gecreëerd. Het spel van de eerste helft speelt zich voornamelijk af op de helft van Zeerobben. Onze jongens kunnen helaas weinig kansen voor zichzelf creëeren, maar dat geldt evenmin ook voor de tegenstander. Laat in de eerste helft plukt keeper Luca een afstandsschot uit de kruising weg, terwijl onze jongens slechts met een half schot de Oerterpse keeper weten te bereiken. Het glibberen en uitglijden van een aantal spelers is het enige wat nog enigszins spectaculair is te noemen.

De tweede helft werd ingezet met Lars en Valentijn. Deze eerste weet met een bizar afstandsschot (30m) een hoge bal op de paal te plaatsen. Niet veel later is het Tiemo die de grote oranje keeper van Oerterp op zich weg richting de goal vindt. Het spel wordt iets opener en beide ploegen jagen op een grotere kans. Na 20 minuten krijgt Oerterp deze in een 1 op 1 situatie met Luca. Een geplaatste lob belandt op de bal en kan ternauwernood weggewerkt worden van de lijn. In de laatste 10 minuten raken de gemoederen steeds meer verhit en weet Pepijn net niet te scoren na een mooie uitgespeelde actie van Tomas. Met de verhitte gemoederen weet de man in het zwart ook lastig om te gaan, en deze probeert de leiding weer terug te krijgen door het willekeurig uitdelen van gele kaarten. Een opmerking, na een dubieuze beslissing van de vlaggende official, leidt een opmerking hierover zelfs tot rood van Lars. En zelfs het eruit sturen werd een verwarrende situatie voor de Arag-man. De man-meer-situatie weet Oerterp direct uit te buiten en komt 2 minuten voor tijd, na een rommelgoal op 1-0. Een effectieve goal met nog 3 minuten op de klok. Wanneer een ingooi een vrije trap blijkt te zijn, gaan alle jongens, inclusief keeper Luca naar voren. Ralph brengt de bal in de 16, Luca kopt door en Joran haalt uit en brengt de stand op de valreep nog gelijk. 1-1. Doelpunt en einde wedstrijd.

Nu mag begonnen worden aan de loterij die penalty’s heet. En wel volgens het nieuwe ABBA systeem. Oerterp begint en achtereenvolgens weten Joran, Tomas, Valentijn en Ralph te scoren. Ook Oerterp werkt er vier achter keeper Luca. Echter bij poging 5 is keeper Luca de gevierde man en pakt de bal gestrekt uit de linkerhoek. Tiemo mag de vijfde en winnende penalty inschieten. Zeerobben JO15-1 bekert verder! De ontlading bij de jongens is groot en trots wordt de overwinning in de kleedkamer gevierd. Of het voetballend goed was, daar gaat trainer Laurens over. Of het voetballend mooi was, daar zijn de meningen langs de lijn over verdeeld. Of het spannend was, daar was iedereen het mee eens. Tot de laatste minuut.

En ook dat verdient een compliment voor onze jongens die daar super mee omgegaan zijn. 5 penalty’s nemen in zo’n spannende situatie en dan 5 scoren, chapeau! Keurig gedaan. En er zijn clubs in het betaald voetbal die daar van dromen…..

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.