Oefenwedstrijd Zeerobben 2 “Beloften” – Drachtster Boys 2

Zaterdag!! De mooiste dag van de week, even lekker met de vrouw (en kids) wat leuks doen of even genieten van je vrije dag aangezien er voor deze week geen competitieverplichtingen waren.

Dat geldt natuurlijk niet voor “de Beloften” die voor de verandering weer eens een oefenpotje spelen (nummer 31 onderhand als ik me niet vergis) dit keer tegen hoofdklasser Drachtster Boys 2.

Gezien de uitgebreide voorbereiding met tegenstanders van verschillende niveaus weten we wat het is om tegen een hoofdklasser te ballen, zo werd er tegen Harkemase Boys 2 geoefend en hier werd met maar liefst 1-7 verloren dus we konden ons klaarmaken voor een pittig potje helemaal gezien het feit dat Drachtster Boys boven Harkema staat in de ranglijst.

Met de dinsdagavond training waar een paar spelers na wat sprintoefeningen aan het zuurstof moesten en in de partijvorm dachten op halve kracht verder te gaan zonder dat dit opviel en de donderdagavond training waarbij onze killer Laurens B. deze jammer genoeg moest laten passeren aangezien er een team was dat net zoveel moeite had met het vinden van een tegenstander als een vlaggenist. Iets wat voor de groep natuurlijk een groot gemis is tijdens het positiespel en Lau natuurlijk zelf ook wel wat aan zijn conditie mag werken….

Dan nu de wedstrijd, de volgende strijders mochten vandaag ten tonele verschijnen:

Marco,  Kobra, Dennis, Deel, Jurre, Amels, Polly, Stijn en Hartogs van “de Beloften”, Justin, Lutsen, Ane, Pim, Jan Dirk en Theo van “het Vlaggenschip”. En Steven die nog wat scheef liep omdat hij afgelopen zaterdag een opstapje over het hoofd zag nam een wijs besluit en ging ons naar de overwinning vlaggen.

Geblesseerd voor vandaag waren Dion en Herke.

Afwezigen: Gerben MacD, Herwin, Jens, Mendel en Sietse (die zijn strippenkaart alweer vol had en zo weer een vrij dagje verdiend had).

#veelstevroeg in de ochtend om 09:55 moesten de mannen van trainer Simba alweer verzamelen op ons schitterende complex. Volgens mij dacht de trainer dat we een uitwedstrijd op natuurgras moesten spelen want hij liep al vroeg te ijsberen op het altijd strakke kunstgrasveld om alle hoeken en gaten te controleren op eventuele oneffenheden en beschadigingen, wat mij betreft mogen we de volgende keer wel om 10:55 verzamelen zodat we allemaal iets frisser ten tonele kunnen verschijnen. Wel hadden we mooi de tijd om rustig een bakkie koffie of thee in te schenken en in alle rust te nuttigen in de bestuurskamer.

Stijn (die deze keer niet gewekt was door moederlief) had zich wat verslapen en moest als “straf” aansluiten bij de conditietraining van “het vlaggenschip” om daarna in de tweede helft zijn kwaliteiten te laten zien en zijn falen een beetje kon gaan goed maken.

Na de bespreking was het voor iedereen duidelijk hoe we vandaag gingen spelen (gelukkig dat Sietse de afspraak bij Schönenberg nog geregeld heeft zodat ook Deel alles duidelijk heeft kunnen verstaan), in onze vertrouwde 1-1-2-1-3-1-2 opstelling moest iedereen vandaag vol aan de bak tegen een uitstekend voetballende ploeg.

Theo, Jan Dirk, Hartogs, Ane, Marco, Polly, Lutsen, Pim, Jurre, Justin en Amels in de basis, Dennis, Kobra en Deel mochten het bankje warm gaan houden en Stijn moest zijn “straf” uitzitten met een conditietraining bij “het vlaggenschip” en de vlooienband die hij vandaag zou gaan dragen ging naar Ane.

Na de warming-up en de yell was het tijd om te knallen. Supporters waren in grote getale aan komen waaien op ons schitterende complex om onze oefenpot te bekijken. Paparazzi Bode had jammer genoeg een vrij dagje vandaag dus de mooie plaatjes zijn helaas niet geschoten maar het gerucht gaat dat Bode voor volgende week eersterangs kaartjes heeft geregeld.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat Dr.Boys een aardig potje kon voetballen en ze tikten er lustig op los. Gelukkig stonden we goed in de organisatie, hielden we de linies kort en onze trouwe sluitpost Theo had een makkie.

Wel had Theo weer één van zijn bekende “Los!!!….Ow nee toch niet” momentjes maar werd snel opgescherpt door de altijd aanwezige Simba die zo te horen weer geoefend heeft op zijn brul.

Na een klein kwartier spelen was het Marco die het kopduel van zijn directe tegenstander won maar in de sprint die volgde schoot het de oudste man die op het veld stond in de lies en hij moest helaas het veld al vroeg verlaten (naar het luid heeft Marco direct na het eindsignaal de hersteltraining opgepakt om op tijd fit te zijn voor 9 maart). Deel die nauwelijks tijd had om warm te lopen moest per direct het trainingspakkie uit doen en zo kwam de oudste man van de selectie het veld binnen om als vanouds grote schoonmaak te houden op het veld.

Dr.Boys ging verder met waar ze mee bezig waren, snel spel en levensgevaarlijke balletjes die net achter onze verdediging vielen waren wat volgde en onze achterste linie moest flink aan de bak.

Deel werd er nog eventjes flink uitgelopen maar Theo verkleinde zijn doel perfect waardoor de spits voorlangs schoot.

Amels die zowel aanvallend als verdedigend sterk speelde stuurde Justin de diepte in maar dit werd (naar horen zeggen onterecht) afgevlagd voor buitenspel.

Jurre die zijn tegenstander weer dol draaide als een ware draaitol zag zijn voorzet helaas precisie missen waardoor dit op niets uitliep.

Hier en daar een speldenprik van onze kant maar tot echt gevaar kwamen we niet tot een minuut voor rust. 

Vanuit het niets was het the one and only Attema die zijn eerste van de dag aantekende door na een flitsende aanval met een droge knal de keeper te verschalken.

Tijd voor een bakkie thee en even kort wat kleine dingetjes doornemen.

Echt uitgebreid hoefde dit niet omdat we als een sterk collectief stonden te ballen uitstekend uit de organisatie dus wat moet je dan gaan veranderen?….

Na rust ging het spelletje van Dr.Boys door en ze tikten er lustig op los.

Wij bleven net zoals de eerste helft keurig onze taken uitvoeren, zette vanuit iedere linie goed druk op de bal en kwamen dus niet in de problemen.

Na een minuutje of 60 spelen donderde Polly uut sien rolstoel en liet zich uit voorzorg wisselen. Hij werd vervangen door Dennis waardoor Jan Dirk in het centrum kwam te spelen en ik moet zeggen dat JD dit uitstekend opgepakt heeft.

Tevens kwam Kobra in het veld voor de moegestreden Amels.

In de 65e minuut was het Jan Dirk die een uittrap van de keeper onderschepte en zo Justin de mogelijkheid gaf om zijn tweede van de dag te maken.

Justin aarzelde niet, omspeelde knap de complete defensie van Dr.Boys en schoot de bal hard langs de keeper het doel in.

2-0 en dik verdiend!!

In de 70e minuut werd matchwinner Justin (die onder luid applaus van de 200 man publiek het veld verliet) vervangen door Stijn die eerst even een blaastest moest afleggen van trainer Simba. Maar goed dat Stijn zijn straf heeft afgerond en de alcohol die hij in zijn lijf had er even goed uitgezweet heeft.

Vlak nadat Justin het veld had verlaten kreeg Dr.Boys een corner.

De strakke corner werd door de vrijstaande speler van Dr.Boys strak in de verre hoek gekopt en de stand werd 2-1. Het leek er even op dat iedereen nog onder de indruk was van het luidde applaus waarmee matchwinner Justin het veld verlaten had want dit ging wel heel erg makkelijk….

Met Stijn vers in het veld kwam er wat meer gevaar maar je kon wel zien dat hij nog niet helemaal 100% alcoholvrij was want de afronding liet te wensen over seun. Als je 2x 1op1 met de keeper komt mag er toch wel minimaal 1 in kleine….

Ook kwamen Lutsen en Jurre respectievelijk allebeide nog 1 keer 1op1 met de keeper maar ook hier werd de druk wat te groot en ze misten allebeide het doel.

Na 90 minuten en een beetje was de oefenpot nummer 31 succesvol afgesloten en weer een hoofdklasser aan de kant gezet.

Een tevreden trainer en een voldaan gevoel over de teamprestatie die we vandaag geleverd hebben. Strijden voor en met elkaar is wat we vandaag met zijn allen gedaan hebben!!

In de kantine hebben we nog even vol verbazing gekeken naar de kaarttrucjes van Kobra, Marco en trainer Simba en in het voorbij gaan werd onze penningmeester nog even aangesproken over het onderwerp “wat niet meer benoemd mag worden” maar we weten natuurlijk allemaal wel waar dit over gaat….

Naar mijn mening is het nummer “het duurt te lang” van Davina Michelle hier wel van toepassing en we hopen dan ook dat het geval “wat niet meer benoemd mag worden” dan ook snel opgelost wordt.

De komende weken is elke week een finale en we moeten scherp blijven om in het spoor te blijven van Stiens die op 2 punten los staan van ons. 

De selectie is gelukkig breed en de concurrentie moordend en persoonlijk ben ik van mening dat een ieder hier alleen maar beter van kan worden zolang ze de kop ervoor houden en de lat voor zichzelf steeds hoger blijven leggen.

Voor nu gaan we de spiertjes weer even de rust geven en aanstaande dinsdag en donderdag gaan we het vizier op scherp zetten voor 9 maart.

Ik zou zeggen tot volgende week op het Oostersportpark te Harlingen om 12:30!! We hopen dat u allen komt kijken naar de topper in de Reserve 2e Klasse tegen Urk5!

Tot dan en “You are my fire” 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.