Nipte overwinning

Het geluk was met de koploper. Daaruit kun je dus concluderen, dat de 3 punten niet geheel verdiend te noemen zijn. Want wat zaten de Grousters in de hectische slotfase dichtbij een, over de gehele wedstrijd gezien, terechte puntendeling. Een spectaculaire redding van doelman Theo Nota in de voorlaatste minuut zorgde voor de winst van de thuisclub.

Spanning op het scherpst van de snede

De openingsfase was duidelijk voor de groenwitten. De directe druk van Zeerobben zorgde voor de eerste mogelijkheid voor Wesley Tankink, net nog de voet dwars gezet. Na een kwartier deed GAVC iets terug. De defensie moest aan de noodrem trekken en een vrije trap op de rand van de zestien leverde niets meer op dan een corner. Druk zetten bij een aanvalsopbouw van de gasten leverde balbezit op voor Durk Ennema. In overtal wist hij David van der Pol te bereiken en met een streep maakte David de 1 – 0. De gastheren begonnen iets slordiger te spelen en daardoor nam GAVC het heft in handen. Een verdedigingsfout stelde Jens van der Heide in staat om de gelijkmaker aan te tekenen, 1 – 1 na een half uur spelen. Zeerobben had moeite om rustig in balbezit te blijven en raakte regelmatig op het middenveld de bal kwijt. Op een streep van Guido Cnossen vanaf 20 meter moest Nota al zijn talenten tonen. Tot de rust bleef de wedstrijd in evenwicht, met kleine kansjes aan beide zijden.

Zeerobben komt goed weg in de slotfase

De thuisclub kwam sterk uit de starblokken na de thee. Patrick van der Veen vond Wesley Tankink in de zestien, inzet geblokkeerd. Met goed opgezette aanvallen bleef Zeerobben voorlopig de baas, al vroegen de tegenstoten van de bezoekers alle aandacht van de verdediging. Jordy Torenbeek was dichtbij de voorsprong, uit een hoekschop kopte hij net naast. Na een uur veranderden de verhoudingen in het veld. Zeerobben kreeg het moeilijk tegen een zich fel verwerend GAVC. Toch waren de uitvallen van de Harlingers ook kansrijk. Patrick van der Veen soleert door de defensie van de tegenpartij zijn inzet ging net naast. De daaruit voortvloeiende corner van Tankink werd door Valentijn van Laar ingeschoten de terugspringende bal kwam voor de voeten van spits Durk Ennema en dat betekende dus 2 – 1. Er deden zich nog wel wat mogelijkheden voor, maar GAVC ging volop de aanval, op zoek naar de achteraf gezien verdiende gelijkmaker. Een serie hoekschoppen zorgde in de slotminuten nog voor veel hectiek in het strafschopgebied van de groenwitten. Een inzet op de paal en de daarop volgende rebound leek doel te treffen, maar op spectaculaire wijze haalde Nota de bal nog van de doellijn vandaan. Met een zucht van opluchting werd het eindsignaal van referee Jasper Wiersema begroet.

Mooie driepunter

Als je nu eenmaal in de “ winningmood “ zit, dan win je dus ook de wat mindere wedstrijden. Dit duel was daarvan een voorbeeld. Het verdient dan ook een compliment, dat de drie punten over de streep werden getrokken. Zoals achteraf werd geconstateerd :”Een mooie drie punten.” En daarmee blijft Zeerobben koploper en moet GAVC een stapje terug doen. Volgende week wordt één van de vele wedstrijden in Leeuwarden gespeeld deze keer tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Scoreverloop : 1 – 0 David van der Pol (  20 m.); 1 – 1 Jens van der Heide ( 29 m.); 2 – 1 Durk Ennema ( 75 m.)

Zeerobben : Theo Nota; Max Faber ( Brent de Groot 63 m.); Valentijn van Laar; Jordy Torenbeek ( Godert Attema); Patrick van der Veen; David van der Pol ( Patrick Amels 83 m.); Ane Schaap; Matts Bruining ( Jay de Vries 80 m.); Joran van Kernebeek; Wesley Tankink; Durk Ennema

Foto’s: Frans Bode