Nieuwe samenstelling Waddenrobkes

Op 28 mei jl. speelden de Waddenrobkes hun laatste competitieronde met aansluitend de line-up bij Zeerobben 1 en op woensdagmiddag 1 juni werd de laatste training van dit seizoen afgewerkt. Ondanks het feit dat de zomerstop is begonnen is het jeugdbestuur alweer druk doende met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Daarom alvast een update.

Allereerst moest het jeugdbestuur op zoek naar een nieuwe coördinator voor deze groep als opvolger van de naar de JO8 vertrokken Ronald Bambach. Een belangrijke taak binnen de club. Een goede opvang en goede communicatie zijn erg belangrijk binnen deze leeftijdsgroep omdat het voor velen een eerste kennismaking met de voetbalsport is. Het jeugdbestuur is dan ook zeer tevreden met het feit dat Lieuwe Wesselius die taak op zich wil gaan nemen. Lieuwe kent de club als geen ander en is o.a. jaren jeugdvoorzitter geweest en weet hoe belangrijk deze levensader van de club is en wat er allemaal bij komt kijken. 

De eerste resultaten zijn dan ook al zichtbaar. Onlangs werd een start gemaakt met het zoeken naar nieuwe geschikte trainers voor deze jongste groep. Training geven aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar vergt nu eenmaal weer andere vaardigheden. Op dit moment hebben Meike Bode, Jasper de Groot en Storm Seinen aangegeven dat zij komend seizoen aan de slag willen bij de Waddenrobkes. Op dit moment lopen er nog een aantal gesprekken en hoopt men in augustus de volledige nieuwe staf bij de Waddenrobkes te kunnen presenteren. 

De trainingen van de Waddenrobkes zullen ook komend seizoen weer op de woensdagmiddag plaats vinden waarbij ook gekeken gaat worden of het mogelijk is extra faciliteiten aan ouders aan te bieden. De trainingen zijn van 17.00 tot 18.00 uur op het Oostersportpark. 

De onderlinge competitie voor deze jongste groep is elke zaterdagochtend in de Froonacker/v.d.Witte arena van 09.00 tot 10.00 uur inclusief penalty’s schieten na afloop. Elk team heeft op de zaterdagmorgen een bondscoach (spelleider). Zij begeleiden en enthousiasmeren de kinderen. Deze competitie wordt in december afgesloten waarna de kinderen gaan trainen in de Waddenhal. Vanaf maart begint dan weer de voorjaarscompetitie die vervolgens in mei wordt afgesloten.  

Voordeel van deze opzet is dat kinderen gemakkelijk kunnen instromen. Bovendien speel je bij de Waddenrobkes alleen maar thuiswedstrijden en speel je in een mooi tenue van Nederland of Engeland, Brazilië, Duitsland etc. etc. Veel ouders willen graag dat de kinderen eerst hun zwemdiploma halen en daarna een sport kiezen. Het is echter bij Zeerobben ook mogelijk om eerst alleen te trainen en zodra het zwemdiploma binnen is kunnen de kinderen op zaterdagochtend meedoen. Het spelen op kleine veldjes met veel balcontacten en tegen leeftijdsgenootjes pakt goed uit zo zien ze bij Zeerobben. Met name de overgang van de Waddenrobkes naar de JO8-groep verloopt een stuk soepeler en zorgt voor veel plezier. 

Natuurlijk is het voor veel kinderen spannend en nog onzeker of voetbal wel de juiste keuze is. Daarom is het mogelijk om straks eerst wat proeftrainingen te volgen om te kijken of de kinderen het wel leuk vinden. Pas daarna volgt definitieve aanmelding. De trainingen beginnen normaliter na afloop van de zomervakantie. De scholen beginnen weer op 29 augustus en dus zal de eerste training op woensdagmiddag 31 augustus plaats vinden maar aangezien op die dag de Visserijdagen van start gaan is dat op dit moment nog niet zeker. Daarover volgt later meer informatie. 

Ouders die meer informatie willen over de gang van zaken bij de Waddenrobkes van Zeerobben of hun kind al willen aanmelden kunnen contact opnemen met de nieuwe coördinator Lieuwe Wesselius (06-53353122). 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.