Mooie overwinning voor het 3e

Scharnegoutum 2 – Zeerobben 3

Figuurschaatsen ten top in Scharnegoutum met de beste van de twee Vissers.

Na de gewonnen pot van vorige week tegen het altijd lastige Delfstrahuizen 2 was het voor de mannen van het derde alweer tijd voor de volgende test.Scharnegoutum 2 stond op het programma en het beloofde weer een pittig middagje te worden. Met Mier die helaas afwezig was hadden we niemand die de pengel wou nemen voor de wedstrijd. Polly had nog in de gelegenheid gebracht kunnen worden maar die moest vlak voor vertrek afmelden omdat hij een wrat op zijn teen had ter grootte van een golfbal en Mendel….. tja van Mendel is niks vernomen en het Amber-alert hebben we er net zoals vorig jaar tegen Franeker maar weer eens ingegooid in de hoop hem zo weer op te sporen voor de wedstrijd van volgende week.

De volgende strijders moesten de zware klus vandaag gaan klaren:

Kelvin, Robert, Patrick, Deel, Dion, Kobra, Amels, Ahmed, Jelte, Trip, Salah, Herke en Gerben. Onze trouwe fotografe Wies had de route ook goed afgelegd en maakte weer een paar schitterende plaatjes van de strijders in het groen en wit.

Na de aftrap werd al snel duidelijk dat er niet echt gevoetbald kon worden op dit veld, ik zou het eerder figuurschaatsen noemen met “de beste van de twee Vissers” in de hoofdrol, het leek wel of hij de schaatsen nog om had en hij gleed als een volleerd kunstschaatser over het veld om zo iedere bal te veroveren en ieder duel te winnen. De eerste 15 minuten waren overduidelijk voor ons en een paar kleine kansjes hadden zich voorgedaan voor het doel van de oudste man van het veld, jaja waar iedereen dacht dat het Deel was kwamen ze bedrogen uit en Deel straalde van blijdschap. Na een kwartiertje kwamen de mannen van Scharnegoutum wat beter in het spel en begonnen met lange ballen en vliegensvlugge buitenspelers uit hun schulp te kruipen om zo wat gevaar te stichten voor het doel van Kelvin “one hand saves” Vd Heide. Nou moet ik wel zeggen dat dit geslaagd zou zijn als de verdediging met Robert “the iceskater” Visser, Patrick “Zuurpijl” Zuurmond, Johannes “Achteruit” Deelstra en Dion “Buffel” Grijpsma niet scherp was geweest. De 0-1 was een aanval over 4 schijven, voetbal van de bovenste plank als je het mij vraagt met Salah “Dynamite” Nuud die knap binnen schoot en ons zo wat meer ademruimte gaf. Scharnegoutum was nou eenmaal wat meer aan het drukken en de bevrijdende en terechte 0-1 was gelukkig een feit. Een paar minuten later was het Steffan “Dribble-King” Amels die een vrije trap strak voor het doel schoot en Jelte “wonderboy” Kroes die de 0-2 uiterst bekwaam tegen de touwen aan joeg. “A few moments later” was het weer Amels die een strakke voorzet gaf uit een corner en zo Jelte zijn blonde haren gevonden had. Helaas ging zijn kopbal een paar centimeter naast.Minpuntje van de eerste helft was dat we Stefan “Goaltjesdief” Trip toch een tikkeltje teveel in de diepte probeerden te sturen om zo wat te creëren, misschien verstandig om de volgende keer gewoon lekker in de voetjes in te spelen of niet soms Trip?

Na het overheerlijke bakkie thee even vlug de tactiek voor de tweede helft bespreken en weer vol gas er tegenaan. Trip (die een motorritje had gepland) werd gewisseld voor Gerben “the tactician” Nauta en Herke “Beton” de Groot kwam in het veld voor Kobra “de onvermoeibare” Ghezlan. Kobra mocht voor het eerst in zijn leven het vlaggetje overnemen en ik moet zeggen dat als je een terecht doelpunt afgekeurd krijgt je het perfect gedaan hebt maat.

De tweede helft ging van start en al snel werd duidelijk dat de mannen van Scharnegoutum in een ander systeem begonnen aan de tweede helft. Dit nieuwe systeem zorgde ervoor dat we lichtelijk onder druk kwamen te staan maar net zoals in de eerste helft leidde dit niet tot gevaarlijke momenten omdat de achterhoede onder leiding van Kelvin uitstekend stond te verdedigen.Verdedigende vrije trappen werden door the one and only Patrick “Zuurpijl” Zuurmond genomen en menig toeschouwer stond met open mond te kijken naar het vuurwerk showtje wat opgevoerd werd in de tweede helft. Na een minuutje of 60 spelen was het Deel die een diepe bal van Scharnegoutum met buitenkantje rechts direct doorspeelde naar Salah, Salah bedacht zich niet en schoot de 0-3 knap tegen de touwen en het verzet leek nu toch wel gebroken. Helaas viel het tegendoelpunt in de 82e minuut toch nog omdat we wat aan het verslappen waren en dachten dat we de punten al in de tas konden stoppen. Na een minuutje of 85 spelen was het dan toch weer raak, nadat de zoveelste aanval van Scharnegoutum werd geneutraliseerd kwamen we er gevaarlijk uit via de counter en weer was het Salah die de dag afsloot met een hattrick en zo naar mijn mening toch wel de terechte MOTM genoemd mag worden.

Al met al een leuke middag met een pot voetbal waar we als terechte winnaar uit zijn gekomen met een 1-4 overwinning. Gestreden als leeuwen, met veel plezier gespeeld en in de box werd het vertrouwde liedje “Laat de zon in je hart” weer uit volle borst mee gezongen. We hebben gelukkig weer een paar dagen om bij te tanken en ons voor te bereiden op de volgende test thuis tegen NOK 2.

Voor nu eerst maar even een koud pilsje en ik zou zeggen tot volgende week en “Laat de zon in je hart”!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.