Middagje “Easterein”

Het was inmiddels alweer een maand geleden sinds het debacle op Urk. Na een maand hoeven we niet meer te kijken maar weten we inmiddels hoe de hazen lopen bij de KNVB. Wie er bij was zal dit niet kunnen bevatten maar feit blijft dat de competitie verder gaat en uiteindelijk zal het recht zegevieren zo heb ik ooit geleerd.

Ik had voor mezelf weer een prachtig affiche uitgezocht vandaag. SDS 2 – Zeerobben 2. Ik weet niet wat dat is met SDS maar een middagje “Easterein”  is al seen soort kadootje voor me.

Dat begint natuurlijk met de rit erheen. Kimswerd-Arum-Grauwe Kat-ri Burgwerd-Wommels-Oosterend blijft een avontuurlijke rit over die net te smalle wegjes als je tegenliggers tegenkomt. Wommels was ook vanmiddag weer bedrijvig om vervolgens in de serene rust van Oosterend aan te komen. Het eerst wat ik zie bij binnenkomst is “wolkom” . Dat klinkt goed. Het zoeken naar sportvelden gaat automatisch want ook hier nog de bordjes langs de weg met o.a. “sportvelden”  en “dorpshuis”.

De wedstrijd is net 5 minuten los als ik op sportpark “De Skoalleseize”  binnen wandel. Hmmmm, Skoalleseize. Meteen maar googelen want tsja Skoalleseize… Ik kom op  op internet helaas niet verder dan “feestlike startjun”, “oan it wurk”  en “renovaasje”. Ik blijf zoeken naar de betekenis. Het voetballen in de wat kleinere dorpen is altijd bijzonder. Zo wordt je (bijna) altijd begroet als fotograaf. “Hoi” en “Goeie” zijn eerder regel dan uitzondering.

De wedstrijd is deze middag hetzelfde als het weer. Grauw en grijs en heel, heel af en toe een klein zonnestraaltje die vervolgens ook weer snel verdwijnt. Zeerobben komt via een mooie goal van Stijn op 0-1 maar niet veel later zit er nogal wat ruis op de lijn in de communicatie tussen Sietse en Frank. Dankjewel hoor ik SDS bijna zeggen en de 1-1 is een feit. Eerst maar eens rust en in de rust de mannen vragen waar ze mee bezig zijn zou ik zelf  doen denk ik. Spelers waar je toch iets meer van mag verwachten gezien de hoogte in de “pikorde” laten weinig tot niets zien. Zeerobben zet de 2e helft wel iets aan maar daar is ook alles mee gezegd. Toch komt Zeertobben halverwege de 2e helft op een 2-1 voorsprong. Onder aanvoering van Johannes Deelstra trekken de harde werkers vervolgens de winst over de streep. Ook dat geeft natuurlijk voldoening. Voor een uitgebreider wedstrijdverslag zie de vaste correspondent die ook nu weer terug te vinden op deze site. Misschien verschijn er ook nog wel een verslag op één van de mooiste voetbalsites: vv-sds.nl. Verslag of niet, het is sowieso de moeite waard om deze site eens te bezoeken.

Milieuwbewust zijn ze zeker in Oosterend. Vijf seconden nadat de scheidsrechter affluit gaat ook het licht rond de velden uit. In de schemer zoeken de spelers de “boks” op. Gelukkig worden er geen punten verspeeld en blijft het 2e op de 2e plaats staan. Volgende week mag de ploeg op Urk verschijnen om nog 1 minuut te spelen. Als klap op de vuurpijl mag Urk aanvangen met een vrije trap. Tsja, ook de wegen van de KNVB zijn soms ondoorgrondelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.