LAC Frisia tegen Zeerobben MO15

Vorige week  “ zomaar“ kampioen geworden, doordat  directe concurrent Franeker in de middag haar partij verloor , waardoor het gat tussen de twee teams onoverbrugbaar werd voor onze oosterburen. En dan zaterdagochtend koud je bed uit en gelijk in de feeststemming komen want dan is daar al de huldiging voor het kampioenschap.  Erop gevolgd  door de voetbalschoenen weer uit het vet  te halen en opmaken voor het laatste deel van de competitie.  Er wachten nog 2 wedstrijden, waaronder afgelopen zaterdag  de uitwedstrijd tegen LAC Frisia.

Versierd met slingers en in een uitgelaten wie- gaat- er- winnen en wie- zijn- de- kampioenen- stemming  komen de dames aan op het Leeuwarder sportpark.  En daar moet het allemaal nog even gebeuren.  Er is sinds deze week een kleine verandering in de opstelling daar Ischa vorige week geblesseerd is uitgevallen en dat nog wel even blijft, dus nieuwe laatste man is Zoey.  En dat heeft ze met verve gedaan. Eerste deel van de eerste helft verwacht je aan het voetballen en samenspel te zien  dat Zeerobben wel even ging winnen. Ging allemaal erg mooi, alleen viel er geen score aan de kant van zeerobben. Maar de eerste echte aanval van de meiden van Leeuwarden was raak in  het doel van de robbenmeiden. En daar was gelijk de ommekeer. Leeuwarden werd sterker en kon lang de 0 houden. Echter was het Melissa die in de laatste minuut van de eerste helft de gelijkmaker er nog intikte.

Rust. En wat doe je dan? Nieuwe tactiek bespreken? Want heel best speelden we niet….. Nee, de meiden stapten met kleren aan onder de douche om hun haren en kleding nat te maken voor de nodige afkoeling in de tweede helft. De scheidsrechter had dan ook terecht halverwege de eerste helft een drinkpauze ingelast. Het veld waar ze speelden was redelijk bebost en de zwarte korrels van het kunstgrasveld weerkaatsten de warme zonnestralen weer van het veld af. De meiden van LAC hadden voor aanvang van de wedstrijd hun clubshirt verwisseld voor een luchtig shirt met korte mouwen, wat een hele slimme zet was. Dus de 2e helft de mouwen zo hoog mogelijk opstropen, en heel veel water mee  voor de resterende 35 minuten. En eerlijk gezegd was het voetballend niet de beste partij, maar zeerobben  kwam wel op voorsprong door een doelpunt van Liene. Bal was net over de lijn maar dat telt ook.. Niet veel later gevolgd door het toegeven van een penalty aan  een speelster van LAC in de 16 van Zeerobben. Volgens mij viel ze na een schot op doel over /tussen de voeten van Danique en Rama. Echt een VAR- momentje…..echter ben ik me bewust van het feit dat we een amateurclub zijn. Geldt tevens voor de luxe van  het hebben van shirts  met korte mouwen.  Maar mocht er ooit nog ergens een potje over zijn en we hebben geen idee waar we het aan moeten spenderen….tip.

Eindstand van de wedstrijd was 2-2, niet al te best gespeeld, en maar snel vergeten. Aanstaande woensdag de laatste wedstrijd van deze competitie en dan zit het voorjaarsseizoen er weer op!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.