JO9-1 pakt opnieuw de beker

ZEEROBBEN JO9-1: EEN GOED STEL HOOR!

Wie kan er nou zeggen dat hij of zij in zijn of haar carrière de Noordelijke KNVB Beker gewonnen heeft? Niet zo heel veel voetballers toch? Laat staan dat je kunt zeggen dat je hem 2x gewonnen hebt. En dan nog wel in successie! En toch is er een stel Zeerobkes dat dit kan zeggen; een goed stel! Die unieke prestatie leverde Zeerobben JO9-1 zaterdag namelijk in het Drentse Zuidwolde. Na vorig jaar als JO8-1 al de beker te hebben gewonnen, deden ze het afgelopen zaterdag opnieuw, nu als JO9-1 uiteraard. En hoe!

Maar eerst even terug naar het begin van de dag. Na een moeizame nacht vol spanning en buikpijn eindelijk in alle vroegte richting het Oostersportpark voor de reis naar Zuidwolde. Aangekomen op het parkeerterrein bij de Robbenplaat vielen de monden van de boys stuk voor stuk open: er stond een heuse spelersbus voor hen klaar. Die prachtige bus van de grote mannen van Zeerobben 1, compleet met sponsorbedrukking, Zeerobben-logo’s en de titel “spelersbus zmvv Zeerobben”. Wat er verder ook nog zou gebeuren, de dag kon al niet meer stuk!

Zuidwolde, nabij Hoogeveen bleek een prachtige locatie voor een evenement als dit. Alle bekerfinales werden er op één dag afgewerkt en dat is een behoorlijk spektakel. Compliment voor de ontvangende vereniging als ook voor de KNVB Noord voor de vlekkeloze organisatie.

Voor de finale bij de JO9-1 A-categorie hadden zich geplaatst FC Assen, SC Lewenborg (Groningen) , vv Heerenveen en Zeerobben. Voorwaar een mooi en aansprekend deelnemersveld.
Zeerobben begon sterk tegen FC Assen en liet onmiddellijk zien met welke missie ze naar deze finaleronde gekomen waren. Een 5-1 overwinning was het resultaat.
De tweede wedstrijd tegen Heerenveen leek op voorhand al beslissend. De Heerenveners hadden namelijk ook al dik gewonnen van Lewenborg, dus de winnaar leek spekkoper te gaan worden. Zeerobben speelde heel sterk deze wedstrijd. Geen plankenkoorts, gewoon vol d’r op, goed voetballen en ook nog effectief en met fraaie goals. Halverwege al 2-0 en de eindstand 4-0 liet niets aan duidelijkheid te wensen over. Heerenveen bleef gedesillusioneerd achter.
Een gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Lewenborg zou volstaan voor de bekerzege. Zeerobben was de favoriet, maar het moet gezegd, Lewenborg weerde zich kranig. Zeerobben moest echt aan de bak. Gelukkig deden ze dat ook en na een moeizame 2-0 ruststand liepen ze pas in de tweede helft verder uit naar een overtuigende 5-0 overwinning.

De beker was binnen! Het feest barstte al los op het veld en dat werd later nog een dunnetjes over gedaan bij de prijsuitreiking op het podium. Zeerobben JO9-1, het is een goed stel, dat zichzelf en daarmee ook Zeerobben als club op fraaie wijze op de kaart zetten. Hulde aan het team met de spelers Jort Faasse, Quinten de Boer, Toine Siccama, Maurice Bakker, Wiard Sibma, Lanvin Warmerdam, Milion Degol en Stijn Sybesma. De leiding van het team is in handen van Jeffrey Siccama, Erik de Boer en Willem Faasse.

Feest in de bus terug en na aankomst in Harlingen ook nog eens getrakteerd op limonade en patat. Wat een dag, wat een succes, wat een goed stel!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.