JO17-1 wint ook tweede bekerwedstrijd

Na een lastige 4-2 winst op Broekster-Wâlden afgelopen dinsdag 3 september stond er weer een nieuwe uitdaging op de jongens te wachten. Onze spelers van o17-1 moesten hun wedstrijd spelen in Drachten tegen Drachtster Boys 017-2.

Het avontuur begon al erg vroeg, er moest om half 8 al vertrokken worden vanaf de Robbenplaat. Tijdens het vertrek waren er gemengde gedachten, eigenlijk wist niemand echt wat er verwacht moest worden en ook waren de oogjes nog maar half open. Eenmaal aangekomen kleedden de jongens snel om en werd er met aan het hoofd Sjouke- Jan & Nick Hoogeveen een manier van spelen overgebracht aan de jongens, alles was duidelijk en ze liepen het natte veld op voor het voorbereiden richting de wedstrijd. Een gespannen sfeer was er niet en er werd veel lol gemaakt met elkaar. Rond de klok van 9 waren de jongens in het mooie groen-wit klaar voor het begin van de wedstrijd.

Drachtster Boys in het zwart-wit trapte haar wedstrijd af na het fluitsignaal van de scheidsrechter. Zeerobben wachtte de tegenstander goed op op haar eigen helft en zij creëerden weinig tot geen kansen. De groen-witten begonnen meer de baas te spelen en er werd erg goed gevoetbald, combinaties met elkaar werden goed opgezocht en grote kansen op een goal kwamen er al snel. Als baas van het veld scoorde Zeerobben dan ook al gauw de 0-1 een mooie treffer van Tiemo Postma. Erg veel verandering kwam er niet en onze o17-1 bleef goed voetballen en bleef de wedstrijd solide leiden. Na een niet lang verstreken tijd werd de 0-2 binnen getikt, een eigen goal van de jongens uit Drachten op aangeven van wederom Tiemo Postma.

Vlak voor rust gebeurde er niet erg veel meer maar gaven de grens uit Drachten en de scheidsrechter van de bond een sterk gevoel dat zij in contact stonden met elkaar en begonnen te seinen naar elkaar waarna de scheidsrechter niet meer volledig zijn eigen beslissingen nam.. Toen was het rust, tussenstand 0-2 Zeerobben.

Het begin van de 2ehelft begon Zeerobben heel erg slordig te voetballen, passes kwamen terecht in de voeten van de tegenstander en er werd niet meer makkelijk rondgespeeld, moeilijke ballen kregen uit het niets de voorkeur. Drachtster Boys begon een aantal kansen te krijgen en kon de gehele wedstrijd keren maar door een verdediging die solide alle belangrijke ballen onderschepte, is dit niet gebeurd. Na een punt waarop Ralph Debipersad de bal van de lijn af schopt wordt zeerobben wakker en gaan weer gecontroleerd en makkelijk voetballen dit zorgt voor een ommekeer in de tweede helft waarna de 0-3 wordt gemaakt door middenvelder Björn Jan Dijkstra. Veel verandering kwam er niet en Zeerobben was weer helemaal de baas, Na een korte tijd schiet Björn Jan nog eens raak en staat het 0-4.

Het lijkt erop dat de Drachtster Boys de bui al voelt hangen en verzwakt alleen nog maar meer, waardoor Zeerobben gek genoeg wat rustiger aan gaat doen en rond speelt achterin, als afsluiter van de wedstrijd krijgt Tiemo Postma na een goede wedstrijd nog een verdiend doelpunt en schiet de 0-5 binnen. Na afloop worden er wat foto’s gemaakt van de juichende jongens uitHarlingen en kunnen zij met vreugde zeggen dat ze bovenaan staan in de poule van de beker met 2 verdiende gewonnen wedstrijden!

Op naar volgende week waarin de jongens uit om 10:30 in Groningen tegen Lycurgus zullen spelen!

Auteur: Rick Zijlstra speler o17-1