Jeugdjournaal

De ene zaterdag is de andere niet. De ene week is het volle bak op het Oostersportpark terwijl er de andere  week nagenoeg geen thuiswedstrijden zijn in verband met een beker/inhaalprogramma. Ondanks dat blijft zaterdag de mooiste dag van de week.

JO19

In de klasse bij JO19-1 waren er afgelopen weekend geen wedstrijden en dus ook geen wijzigingen op de ranglijst. JO19-1 blijft keurig op de 3eplaats staan. JO19-2 moest wel aan de bak en speelde een inhaalwedstrijd tegen ST Holwerd/Blija. Na een stroeve start en een 0-1 achterstand werd de wedstrijd uiteindelijk omgebogen naar een 3-1 overwinning en dat brengt JO19-2 op een mooie 3eplaats op de ranglijst.

JO17

In de competitie van JO17-1 werd slechts 1 wedstrijd gespeeld. Zeerobben zag Joure door het gelijke spel een puntje dichterbij komen. JO17-2 kwam wel in actie. De uitwedstrijd tegen Makkum werd knap met 2-3 gewonnen. Zeerobben schuift langzaam op en staat inmiddels 2e.

JO15

JO15-1 kwam uit voor de beker. Zie hierover het artikel bekervoetbal. JO15-2 ging op bezoek bij Workum en kwam thuis met een 1-4 overwinning op zak. Door het gelijke spel van LSC neemt Zeerobben nu de koppositie over op de ranglijst. JO15-4 had een mooie slag kunnen slaan tegen koploper LSC maar verzuimde dat. Na de 1-1 nam LSC het initiatief over en won uiteindelijk met 1-3.

JO13

JO13-1 kwam ook in actie. Zij speelden een inhaalwedstrijd tegen FVC en verloren op eigen veld met 1-3. JO13-2 moest in Bolsward aantreden tegen de nummer 3 van de ranglijst Bolsward. Maar JO13-2 liet zien dat ze niet voor niets de koploper zijn en wonnen dan ook afgetekend met 1-5.

JO12

JO12-1 speelde al vroeg in Groningen tegen Be Quick 1887. Het werd een mooie wedstrijd in het prachtige “stadion” van de club maar Zeerobben verloor helaas met 3-1. JO12-3 verloor in Bolsward met 2-0 van de plaatselijke sc en JO12-4 verloor nipt met 2-3 van Arum.

JO11

JO11-1 en JO11-2 kwamen niet in actie maar dat gold niet voor JO11-3. Na de teleurstellende nederlaag tegen LSC war er enig herstel tegen Waterpoort Boys. Maar de jongens konden de stijgende lijn niet vast houden en verloren in Heerenveen met 8-0 van de V.V.

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.

Waddenrobkes

Naast de vele wedstrijden speelden natuurlijk de Waddenrobkes ook nog eens hun eigen competitie in de Froonacker Arena met alles erop en eraan.

De dag van morgen

De ene zaterdag is de andere niet. Dat geldt ook voor zaterdag aanstaande. Dan is het met 15 wedstrijden weer heerlijk druk op het sportpark. Jongens, meisjes, prestatief, recreatief, alles is weer aanwezig vanaf 08.45 uur. Voeg daarbij ook nog eens de Waddenrobkes en de naderende lente en het kan niet anders dan een mooie dag worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.