Jeugdjournaal

Zaterdag is de mooiste dag van de week. Dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens toen het een komen en gaan was van voetballers, ouders en vrijwilligers. Toen ook het voorjaarszonnetje zich liet zien was de cirkel rond.

JO19

JO19-1 kwam thuis tegen Wolvega al snel op een 1-0 voorsprong maar wie dacht dat de ploeg daardoor makkelijker ging voetballen kwam bedrogen uit. Wolvega scoorde zelfs nog de gelijkmaker maar daar bleef het bij. 1-1 dus. JO19-2 kwam met een mooie 1-3 overwinning terug uit Leeuwarden waar gewonnen werd van Blauw Wit. Dat levert deze ploeg een 2e plaats op. Waar gaat dit eindigen?

JO17

Wederom verlies voor JO17-1. Drachten kwam op een 2-0 voorsprong. Zeerobben scoorde nog wel een keer maar kwam niet verder dan de 2-1. De ploeg staat nog 7e maar de verschillen zijn zeer gering. Alweer winst voor JO17-2. Dit keer werd er met 3-0 gewonnen van Makkum. Met nog 2 wedstrijden tegoed en 1 punt achterstand op de koploper is er nog veel mogelijk.

JO15

JO15-1 verslikte zich in de nummer 6 van de ranglijst CVVO. In Lemmer werd het 2-0 voor de lemsters. Ook een off-day voor JO15-2. Uit tegen SDS werd er kansloos met 4-0 verloren. Een nipte overwinning was er wel voor JO15-3. Thuis tegen Terschelling werd het 1-0. Voor JO15-4 kon het weekend niet meer stuk na de 7-0 overwinning op stadgenoot fc Harlingen.

JO13

De verre reis naar Dokkum leverde JO13-1 geen punten op. Tegen Be Quick Dokkum werd er met 2-0 verloren. JO13-2 blijft maar winnen. Dit keer werd Terschelling aan de zegekar gebonden. Het werd 6-1. Morgen de topper tegen FVC die 2e staat.

JO12

Na de teleurstelling over de verloren bekerwedstrijd tegen Heerenveen moest JO12-1 weer vol aan de bak in de hoofdklasse. Dit keer kwam Be Quick 1887 uit Groningen naar Harlingen. Deze ploeg bleek nog een maatje te groot deze zaterdag. Het werd 1-7. JO12-2 had haar dag ook niet en verloor met 2-0 van Woudsend. Winst was er wel voor JO12-3 dat met 1-3 won van Oosterlittens. JO12-4 verloor tot slot met 0-5 van Deinum.

JO11

JO11-1 speelde een fantastische wedstrijd tegen koploper SWZ Boso Sneek. Na een 3-1 achterstand vond Zeerobben het wel voldoende en stroopte de mouwen op. Ze kwamen terug tot 3-3 en maakte zelfs de 3-4. Een mooie prestatie van dit talentvolle team. JO11-2 dat ook tot de laatste 8 was doorgedrongen in de beker maar helaas met 4-3 verloor van Franeker, trof nu Bolsward. In een doelpuntrijke wedstrijd werd het 4-6 voor Bolsward. Bij JO11-3 is het lek nog niet boven maar de leider heeft inspiratie opgedaan in de Balkan dus dat gaat morgen vast goed komen tegen ONS. Ze verloren van vv Heerenveen.

JO10, JO9 en JO8

Bij de wedstrijden van deze ploegjes worden nog geen standen en uitslagen bijgehouden. Hier staat de ontwikkeling centraal waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. 

Waddenrobkes

Ook deze week is er weer hard getraind door de Waddenrobkes van Zeerobben. De bondscoaches proberen op een speelse manier de kinderen de basisbeginselen van het voetbal bij te brengen. Dat gaat uiteraard met vallen en opstaan maar ook dat hoort bij voetballen. Zaterdag gaat de landencompetitie weer verder en kunnen de bondscoaches de kinderen aan het werk zien tijdens de wedstrijdjes. De trainingen zijn altijd op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. De competitie begint op zaterdagochtend om 09.00 uur. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 kunnen zowel op woensdag als op zaterdag aanschuiven en ervaren hoe leuk het is om mee te doen.

Zaterdag

Het verhaal over de zaterdag wordt saai zo langzamerhand. De dag zelf is dan geenszins. Met 14 thuiswedstrijden is het weer een gezellige drukte op de Robbenplaat. Daar komen ook de Waddenrobkes nog eens bij die om 9 uur van start gaan in de Froonacker Arena. Al met al een zaterdag om naar uit te kijken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.