Jeugdjournaal

Jeugdjournaal Zeerobben

Er werden weer wedstrijden overtuigend gewonnen maar ook kansloos verloren. Andere teams waren weer aan elkaar gewaagd en sleepten een puntje uit het vuur. Maar voor alle teams was het mooi weer en was de inzet overtuigend. Morgen misschien weer zo’n stralende dag voor de jeugdafdeling.

JO19

Zeerobben JO19-1 zou het wel eens zwaar kunnen krijgen tegen fc Burgum. De eerste serieuze krachtmeting werd er ook wel gezegd. Hoe dan ook. JO19-1 speelde een prima 1e helft in Burgum en sleepte in de 2e helft als team de 2-3 overwinning over de streep. Ongeslagen nog steeds in de hoofdklasse. JO19-2 deed niet onder voor de prestatie van JO19-1 en won thuis met 6-2 van TOP ’63. Zij zijn inmiddels koploper in de competitie.

JO17

Wat goed is komt vanzelf. Dat bleek afgelopen zaterdag bij de wedstrijd van JO17-1 tegen Bolsward. Eindelijk viel alles op zijn plaats en behaalde de ploeg de 1e overwinning van dit seizoen. Het werd een 1-2 overwinning. Een mooie competitie gaat dit worden waar alle teams van elkaar kunnen winnen en verliezen zo blijkt ook wel uit de stand/uitslagen. JO17-2 verloor met 6-3 van Wijkels Hallum en JO17-3 speelde een prachtige wedstrijd op het C-veld en speelde met 4-4 gelijk tegen SJO DFC.

JO15

De ene zaterdag is andere niet zo bleek ook nu weer. JO15-1 pakte vorige week nog een knappe overwinning op Franeker maar moest nu pas op de plaats maken tegen Dr. Boys. JO15-1 verloor met 6-2. Na een 2-0  achterstand werd JO15-2 wakker geschud tegen SJO Arum/Stormvogels. In Arum werd er met 2-6 gewonnen. JO15-3 verloor de thuiswedstrijd tegen Leovardia met 3-8 en ook fors verlies was er voor JO15-4 dat met 8-0 verloor van Irnsum.

JO13

JO13-1 moest na een weekje rust thuis tegen LSC spelen. Na een wat mindere 1e helft was het in de 2e helft genieten geblazen en werd er geknokt voor de overwinning. Die kwam er uiteindelijk ook. Het werd 3-1.  JO13-2 verloor nipt van Workum met 1-2 en verlies was er ook voor JO13-3 dat met 7-2 verloor van Hielpen.

JO12

JO12-1 kon het in de wedstrijd tegen SWZ Boso Sneek niet bolwerken en verloor met 2-9. Workum won nipt met 4-3 van JO12-2 en ook JO12-3 kwam niet tot winst maar ook hier waren de verschillen miniem. Het werd 4-3 in Arum.

JO11

Na twee overwinningen op rij in de hoofdklasse moest JO11-1 de punten dit keer in Leeuwarden laten. Tegen FVC werd er met 2-1 verloren. Verlies was er ook voor JO11-3 dat met 14-1 verloor van Wardy.

JO10, JO9 en JO8

Binnen deze groep komt Zeerobben dit seizoen met tien teams uit. En de uitslagen? Die weten de kinderen vaak wel maar de uitslagen worden niet meer vastgelegd door de KNVB. Volgens de voetbalbond bevinden deze spelers zich nog in de ontwikkelfase waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling. De kinderen denken daar soms anders over en weten vaak haarfijn de uitslag. Maar Zeerobben volgt de richtlijnen van de KNVB en zal dan ook geen uitslagen weergeven.

De dag van morgen

Met 14 thuiswedstrijden is het zaterdag weer goed toeven op het Oostersportpark. De wedstrijden beginnen zoals elke zaterdag al om 08.45 uur. De Waddenrobkes gaan om 09.00 uur van start met hun landencompetitie. Genoeg te doen dus. Laat u ook weer overtuigen van het feit dat zaterdag de mooiste dag van de week is.