In memoriam Petra Kloosterman

Met grote verslagenheid hebben we kennisgenomen van het veel te vroeg overlijden van onze kantine-vrijwilligster Petra Kloosterman. Jarenlang was ze een betrouwbare kracht binnen onze vereniging.

Wat opviel is dat ze liever op de achtergrond werkte dan dat ze op de voorgrond trad. Ze stond  liever in de keuken dan achter de bar dus. Het “Zeerobbengevoel” is Petra met de paplepel ingegoten. Haar moeder stond ook vaak achter de bar en haar vader was trouwe supporter bij de wedstrijden van haar broer Willem.

Toen hun zoon Jacco lid van onze vereniging werd besloot Petra samen met zus Marleen barvrijwilliger te worden. Uiteraard was Petra waar nodig tevens beschikbaar als chauffeur bij de  uitwedstrijden van het team van Jacco. Omdat de familie Kloosterman aan de Hoarnestreek onder Wijnaldum op redelijke afstand van het Zeerobben complex woonde bracht ze Jacco naar de wedstrijden en naar de trainingen en was Petra een graag geziene gast op de Robbenplaat. Daarnaast was Sjouke ook nog eens leider bij z’n zoon en nooit te beroerd om daar waar nodig bij te springen. Zoon Jacco is momenteel naast speler van de JO19 ook jeugdtrainer bij onze club. Een echte groen-witte familie!

Wat ons bij blijft is altijd weer de reactie van Petra wanneer we rond de Kerstdagen met een vrijwilligers-presentje bij haar voor de deur staan en dat Petra dan zegt: “Wat leuk, maar waar heb ik dat aan te danken?”.

De contacten tussen de kantine-vrijwilligers zijn in corona-tijd natuurlijk niet zoals we normaliter gewend zijn en dat is mede de oorzaak dat velen van ons door het bericht van het plotselinge overlijden van Petra worden overvallen. Het raakt ons allemaal diep en we leven mee met de familie en vrienden van Petra en wensen hen veel kracht toe bij het verwerken van dit enorme verlies.