If we go down, we’ll go together

Leeuwarden Zwaluwen 3- Zeerobben 3                                             Uitslag 8-1

Nu schalt er vaak uit onze box voor de wedstrijd een liedje van Tim Vantol. Tim is een ondergewaardeerde zanger uit Nederland het liedje is dan ook toepasselijk voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag

And if we go down, we’ll go together.

And if you would fall, I would pick you up.

And one day it all gets better.

If we go, we’ll go together!

Wij moesten aantreden tegen Leeuwarden Zwaluwen 3. Van tevoren wisten wij dat het een moeilijke wedstijd zou worden, gezien de vele afmeldingen voor deze wedstrijd. Toch vol goede moet gingen wij naar Leeuwarden. De volgende 11 spelers mochten starten. Tom op goal. Cees, Pake, Nota en Mendel in de verdediging. Op het middenveld stonden Twit, Dion, Amels, Opa en Jens. In de punt stond Steffen P. Op het bankje begonnen, Walter, Bjorn, Johan (Tony), Tygo en Gijs.

De scheids floot voor het begin van de wedstrijd. Als snel kwam Zeerobben onder druk te staan en kwamen wij al snel op achterstand binnen een aantal minuten. Tijdens de wedstrijd hebben wij het systeem meteen omgegooid en kwam Twit achterin te spelen en Mendel op het middenveld. Zodat wij meer grip kregen op Zwaluwen. Dit was ook van korte duur want de 2 en 3-0 volgde al snel. We konden geen vuistdrukken en volgens mij was een bal van 40 meter van Opa de enige schot op goal in de eerste helft. Onderling hadden Opa, Amels en Pake al contact gehad dat wij moeten proberen om de schade te beperken en proberen zoveel mogelijk de bal tegen te houden en dat er voor ons niets te halen viel. Nog wel een leuk moment tijdens de wedstrijd was het loopje van Dion aan het eind van de wedstrijd. Dion heeft al een aantal jaren niet meer gevoetbald en liep dan ook een blessure op. Volgens just in Cees had ie de broek vol maar Dion kon echt niets meer.

We gingen rusten met een 4-0 achterstand. Tijdens de rust werd er ook mede gedeeld dat Zwaluwen vele malen sterker was en dat wij de schade wouden beperken. Zo werd er ook gewisseld. Gijs kwam erin voor Amels, Bjorn voor Dion en Walter voor just in Cees.

De 2de helft kwamen wij beter uit de start blokken en kwamen zowaar ook een aantal keer voor de goal. Zo kreeg Opa nog een kans uit een vrije trap van Jens en kwam Jens ook aantal keer goed door op de flank. Uit een vloeiende aanval vanuit de verdediging  werd Gijs weggestuurd aan de rechterkant en gaf ie de bal strak voor. Jens kroop voor zijn man en scoorde de 4-1. Een goal uit het boekje van Nota.

Ondanks dat Zwaluwen aandrong, zat Twit, Walter of Pake er vaak tussen. Zo stond Pake tegen over een grote sterke speler. “Sjesus, wat een Tank” hoorde je Pake zeggen. Uiteindelijk viel de 5 en 6-1 ook naar een aantal minuten tegenhouden. We probeerden nog een 2de goal te maken door Nota in de spits te zetten er lagen volgens mij wat blaadjes op het veld, hij kwam niet meer vooruit.

Uiteindelijk werd het 8-1. Ondanks het verlies en wetende dat er niet meer in zat hebben wij gestreden met zijn allen. Met deze groep hebben wij er alles aan gedaan wat wij konden.

Zoals Tim Vantol zingt “And one day it all gets better!”. Hopelijk is aankomende zaterdag deze dag! Dan mogen wij aantreden thuis om 15:00 uur tegen LAC Frisia