Het doek is gevallen

Met de intentie om een degelijke eerste klasser te zijn, heeft Zeerobben in de loop van de competitie te veel onnodige punten laten liggen en dat breek nu op. Op 50 kilometer oostelijk van Leeuwarden pakten de mannen van trainer Jan Bruin (Balk) wel de drie punten bij PKC, die nodig waren om Zeerobben op één punt voorbij te streven. De hoop na de winst van vorige week bleek valse hoop. De mannen moeten met de trainers/leider maar evalueren en zullen tot de slotsom komen, wat in de eerste regel aangehaald wordt. Immers tegen Blauw Wit’34 speelde Zeerobben één van de beste eerste helften. Helaas werd het overwicht niet in doelpunten omgezet. Bij de eerste beste gelegenheid uit een dubieus gegeven vrije trap scoorde Kai van Rijswijk wel. Het lot van de degradatiekandidaat, wij de kansen en zij het doelpunt.

Zeerobben verzuimt afstand te nemen

In een prima gespeelde eerste helft, waarin Zeerobben de tegenstander tot fouten dwong, konden de groen witten dit overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Tot verbijstering van “vriend en vijand” kregen alle voorhoedespelers wel een opgelegde kans na goed combinatiespel op het middenveld. Telkens als je dacht daar komt die dan, zat een been of lichaam ertussen, of doelman Wilpstra hield de Leeuwarders in de race. Dat Blauw Wit’34 na 12 minuten dan ook op voorsprong komt, was volledig tegen de verhoudingen in. Scheidsrechter Sam Tyler speelde hierin een rol. Namelijk de aanval was al ruim een halve minuut, na een overtreding van Zeerobben op het middenveld, afgevlagd wegens buitenspel, toen tot ieders verbazing hij terugging en de vrije trap alsnog liet nemen. Hieruit scoorde Kai van Rijswijk hard een laag in de hoek de 1 – 0. Zeerobben bleef het initiatief houden. Een weer van hetzelfde laken en pak. Gemakkelijk kansen creëren via de aanvoerlijnen op het middenveld, Kristian Feenstra en Joran van Kernebeek. Het vizier stond duidelijk niet op scherp. Ook achterin werden nauwelijks kansen weggegeven. Het enige wapenfeit was een knal op de laat.

Genadeklap

Ook na de rust herpakten de Harlingers zich en bleven dreigend. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker. Maar net als in de eerste helft had Blauw Wit een één kans genoeg. Timo de Jong zette op links goed door en vond Kayin Kleefstra op de zestien geheel vrij. Met een geplaatst schot in de boven hoek gaf hij de bezoekers de genadeklap,0 – 2. Met nog een half uur te spelen probeerde Zeerobben het nog wel, maar de vermoeidheid begon ook een rol te spelen. De hardwerkende uitblinkers, Feenstra en Attema waren leeggespeeld. En de thuisclub begon beter in de wedstrijd te komen. Met deze geruststellende voorsprong vond men elkaar beter en moest Zeerobben vaker achter de tegenstander aan, terwijl het tot de 1 – 0 omgekeerd was. Kansjes waren er nog wel maar de overtuiging om af te maken ontbrak nu eenmaal. Ook de invallers konden geen kentering te weegbrengen. Na de 3 – 0 van Van Rijswijk op aangeven van Spindelaar was de koek op en kon de derde periodekampioen freewheelend het laatste fluitsignaal afwachten.

Uithuilen en …………

Zeerobben heeft het geprobeerd om op eigen kracht zich in de nacompetitie te spelen. Op basis van de eerste helft was dat ook dik verdiend geweest gezien het spel en de kansen. Na de 2 – 0 was het een schier onmogelijke opgave om de noodzakelijke 3 goals te maken, omdat Balk tegen PKC al op voorsprong stond. De inzet en strijdlust waren bewonderingswaardig, maar het gaat om de doelpunten en dus degradeert Zeerobben rechtstreeks naar de tweede klasse.

Scoreverloop :1 – 0 ( 12 m Kai van Rijswijk); 2 – 0 (  52 m Kayin Kleefstra); 3 – 0 ( 70 m Van Rijswijk)

Zeerobben : Jacob de Vries; Armando Zwart ( 75 m Stijn Schakenbos); Brent de Groot; Kristian Feenstra( 60 m Albert Beuker); Joran van Kernebeek; Adnan Jarjour ( 75 m Lùtsen Smits); David van der Pol; Matts Bruining (75 Valentijn van Laar); Ane Schaap; Godert Attema ( 60 m Tomas Zeilmaker)

Foto’s: Bert Drent