Heerlijke pot voetbal

In een enerverend duel, wat van de eerste tot de laatste minuut boeide, bleef het bij een doelpunt aan beide zijden. Voor het zelfde geld zouden  de cijfers op het scorebord een heel ander verhaal kunnen vertellen. In de slotminuten gingen beide teams nog vol op de aanval voor de drie punten. De beide keepers speelden hierin een hoofdrol.

Fortuinlijk op voorsprong

Vanaf minuut één lieten de teams van zich spreken in het vijandelijk zestien meter gebied. Verkeerde passing zorgde in het doelgebied van Jacob de Vries voor gevaar, Jacob redde. Yander Zandbergen op David van der Pol, iets te hard aangespeeld. De permanente druk op de defensie van SVI door de Harlingers leverde in de 17 e minuut een 1 – 0  voorsprong op. Yander Zandbergen profiteerde van een misser in het hart van de verdediging en wipte de bal keurig over doelman Grafhorst heen. Of dit volledig verdiend was is de vraag, maar dit gelukje mag ook wel eens een keertje.

Blessure assistent-scheidsrechter Willem Renkema.

In de 22 minuut gaf grensrechter Renkema  scheidsrechter Boer te kennen niet verder te kunnen in verband met een hamstring blessure. De wedstrijd werd voor 20 minuten stilgelegd. In overleg met SVI werd er een oplossing gevonden in de persoon van Peter van der Veer ( scheidrechter bij de senioren van Zeerobben ). Na deze onderbreking herpakte de equipe van de kwakkelende ( griepig?) trainer Arjen Postma zich een gooide er nog een onsje strijdlust bij op. Dit resulteerde in een veldoverwicht van de thuisclub. Tot doelpunten leidde dit helaas niet, alhoewel SVI ook met regelmaat gevaarlijk was in de zestien van hun opponent. De Vries tikte een bal uit de hoek na een inzet van Kok.

Spannend tot de slotseconden

Na de hervatting pakte Zeerobben de draad vanuit het tweede deel van de eerste helft weer op en bleef overheersen. Maar weer geen succes in de afronding. Dat deed topschutter Youp Kok van de Zwollenaren in de 69 e minuut beter. Uit een hoekschop liep hij zich slim vrij en kopte snoeihard de 1 – 1 achter De Vries. Meteen daarop probeerden de gastheren de balans weer hun kant te laten uit  slaan. Dylan Drent was dichtbij, uit een corner kogelde hij in de mêlée uit de rebound op het doel. Met de voet bracht Grafhorst redding. Op een pass van Drent kwam David van der Pol voor zijn tegenstander en leek binnen te tikken. Wederom redde de goalie met zijn voet. In de omschakeling kregen de gasten ook de nodige mogelijkheden. Echter Jacob de Vries stond op z’n post. De onverzettelijke wil om te winnen en de daarbij behorende strijdlust had in de slotminuten nog bijna succes. Uit een corner kopte Jordy Torenbeek op het doel, maar de kleinste van het veld, Serge Nap, voorkwam, dat de op basis van voorgenoemde redenen misschien wel verdiende winst niet gerealiseerd werd.

Tevreden met een punt

Alle ingrediënten die een wedstrijd aantrekkelijk maken voor het publiek waren volop voorhanden. Fouten, vloeiende combinaties, missers en geweldige reddingen en een uitstekend arbitraal trio, het zat er allemaal in. De gehele wedstrijd in ogenschouw genomen is het gelijkspel de juiste uitslag. Maar op basis  van de strijdlust hadden de groenwitten toch wel het meeste recht op drie punten, die zo welkom waren geweest. Tevreden met een puntje? Ja, want SVI had toch een gevaarlijk voorhoede en dan kun je met wat pech ook zo maar met lege handen staan. Volgende week uit tegen koploper O.N Groningen maar weer eens zien.

Scoreverloop : 1 – 0 Yander Zandbergen ( 17 m.) ; 1 – 1 Youp Kok ( 69 m.)

Zeerobben : Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek ; Patrick Amels ; Reinier van der Stap ; Adnan Jarjour ; Kristian Feenstra ; Godert Attema ; Dylan Drent ; David van der Pol ; Yander Zandergen