Goede start JO15-2

Zeerobben JO15-2 wint eerste bekerwedstrijd

Eindelijk was het ook voor Zeerobben JO15-2 zover, de eerste bekerwedstrijd kon gespeeld worden. Met een nieuw maar toch ook weer vertrouwd team was er al een paar keer getraind en tijdens deze trainingen zag je al dat er een heel ander team stond dan een jaar eerder.

En vandaag konden we dan eindelijk eens kijken hoe het team het zou gaan doen tijdens deze eerste wedstrijd. De eerste bekerwedstrijd spelen we tegen SC Franeker JO15-2. De trainers Herwin Bontes en Geert Schaap hadden een opstelling bedacht en met deze opstelling werd er aan de wedstrijd begonnen. Zoals te verwachten was werd er in het begin wat afwachtend gevoetbald en moest er duidelijk nog wat aan elkaar gewend worden. Wat wel al opviel was dat iedereen ervoor ging en dat het team ook voor elkaar strijdt. Na 10 minuten opende Rejan de score voor Zeerobben, hierna zag je dat Zeerobben het initiatief nam en dat er goed samen gespeeld werd. Enige tijd later was het weer Rejan die na een mooie combinatie het doelnet wist te vinden en toen hij later ook nog de 3-0 maakte had hij zijn eerste hattrick van het seizoen op zijn naam staan. Met deze ruime voorsprong gingen we de rust in.

De eerste minuten na rust voetbalde Zeerobben weer erg onrustig en kreeg Franeker steeds meer vertrouwen, toen ze na 7 minuten ook inderdaad de 3-1 scoorden begon Franeker nog meer druk te zetten. Helaas waren de mooie combinaties die we in de eerste helft zagen verdwenen en was het Franeker die de aansluitingstreffer scoorde en daarmee de stand op 3-2 zette. Zeerobben bleef doorvoetballen en Franeker ging vol voor de gelijkmaker.

Tijdens een aanval van Franeker werd er hands gemaakt door een speler van Zeerobben in het strafschopgebied en de scheidsrechter gaf Franker een penalty. Onze keeper Finn die een hele goede wedstrijd keepte mocht proberen de strafschop te stoppen. Helaas voor Franeker werd de strafschop te wild genomen en vloog de bal over de goal. Het leek of dit moment iets los maakte bij de spelers want na een mooie uitbraak van Zeerobben scoorde Jessie de 4-2. Dit zorgde bij de leiding weer voor een rustige hartslag en een normale bloeddruk. Franeker bleef aandringen maar Zeerobben bleef goed verdedigen, toen er nogmaals hands werd gemaakt in het strafschopgebied door Zeerobben gaf de scheidsrechter nog een strafschop aan Franeker. Dit keer werd de strafschop goed ingeschoten maar onze keeper Finn wist hem keurig te stoppen. Hierna werd er door beide partijen onrustig gespeeld en werden er diverse overtredingen over en weer gemaakt. De scheidsrechter ging hier in mijn ogen goed mee om, in het laatste deel werd er niet meer gescoord en de overwinning ging naar Zeerobben.

Als we terugkijken op de wedstrijd zien we een team dat veel potentie heeft en dat de trainingen zeker hun vruchten afwerpen. Dat er meer automatisme in de ploeg moet komen is ook een gegeven, maar dit was d eerste wedstrijd, dus dat komt vanzelf. Dat het een leuke groep is, dat is zeker.

Het mooie is dat ik de trainers zag met een schrijfblok en een pen, dus ik denk dat ze hun huiswerk gedaan hebben en dat ze de opgeschreven punten gaan verwerken in de trainingen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.