Geslaagd dartstoernooi

De Robbenplaat van de zmvv Zeerobben was zaterdag omgetoverd tot een ware darttempel voor het jaarlijkse Zeerobben Dartstoernooi. Na een lange sportieve strijd kon Wilfred Brandes, net als vorig jaar, aan het einde van de avond  worden uitgeroepen tot de winnaar van de zestiende editie van dit toernooi. Esmee Torenbeek pakte de eerste plaats bij de dames en het jeugdtoernooi werd uiteindelijk gewonnen door Tygo Feenstra. Bekers en aantrekkelijke prijzen vielen de winnaars ten deel. De hoogste finish kwam op naam te staan van Wimer Jon Sprenger, die een leg uitgooide met maar liefst 124 uitgooide. Stefan  Quisenearts kreeg de aanmoedingsprijs overhandigd.

Aan de zestiende editie van het darttoernooi namen maar liefst 72 personen deel.  Er werd gestreden in een jeugdtoernooi (tot 16 jaar), als ook in een dames- en herenpoule. Op tien banen kwamen de darters in actie. Bij de jeugd waren spannende partijen te zien. In de finale kwamen Tygo Feenstra en Mika Sijbesma tegenover elkaar te staan, waarbij de eerstgenoemde de zege pakte. Wouter van der Schoot en Michael Green veroverden respectievelijk de derde en vierde plaats. Voor hun prestatie kregen zij een mooie beker uitgereikt uit handen van mede organisator Dennis Schoot. De aanmoedigingsprijs bij de jeugd was voorr Xander de Bruin. 

Na afloop van de wedstrijden bij de dames bleek Esmee Torenbeek de sterkste te zijn. De lijst werd verder aangevoerd door Cathy Groenewegen, Shalina Pander en Stephanie de Vries. Zij kregen de bekers en prijzen overhandigd als beloning voor hun prima prestatie.

De halve finales bij de heren waren spannende aangelegenheden. Uiteindelijk stonden Wilfred Brandes en Boudewijn Tulen in de finale. Wilfred Brandes bekroonde een avond met prima spel met de eerste plaats. Boudewijn Tulen moest genoegen nemen met de 2e plaats. Derde en vierde werden uiteindelijk Wimer Jon Sprenger en Geoffrey Schippers.

Na afloop van het geslaagde dartstoernooi bedankte de organisatie in de eerste plaats de kantinebrigade, deelnemers en het aanwezig publiek. Verder werd de zestiende editie mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor JUMBO Olaf Hermus en de sponsors Koninklijke Sjouke Dijkstra, Vriendenclub Zeerobben, Arends Shipping, De Chinese Muur en HA Teksten Harlingen. 

Foto’s: Frans Bode

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.